Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Digitális zaj


padosa

Kérdés

Sziasztok!
Régi problémám már, de most már szeretnék lépni. Eddig a PC-t és a DAW-okat főleg MIDI-re használtam, de most már szeretnék pár VST-t is használni, viszont van egy alapzaj, amit nem tudok kiszűrni. Több hangkártyával is próbálkoztam (EMU, M-audio (FW), Behringer (USB)), de a jelenség mindig ugyanaz. Ha a hankgártyába dugom a fejhallgatót, akkor szép tiszta a hang, nincs háttérzaj. Ha viszont a vonal kimenetet a keverőbe, és ott a fejhallgató kimenetre, vagy az erősítőn is keresztül tolom, akkor már megjelenik a PC-ből egy digitális zaj, minden egérmozdulatot is hallani, és alap órajel szerű ismétlődő zaj is van. Ezek persze csak felerősítve hallhatók, de engem nagyon zavar. A keverő több bemenetén is kipróbáltam, ugyanaz a jelenség. Úgy is kipróbáltam, hogy semmi más nem volt dugva a keverőbe, csak a hangkártya. HW szintik esetén nincs ez a zaj. A keverőm egy TAPCO MIX260FX. Most kipróbáltam egy kisebb Behringer Xenix 1002FX keverővel, azzal kissebb a zaj, de ott is ott van. 
Van ötlet, hogy mit kellene szűrni? Számítógép táp, vagy keverő táp? A kábelek jó minősígű hangszer kábelek fém csatlakozókkal.

Köszi,
Attila 

update: közben találtam itt a fórumban egy 2020-as hasonló topicot, de úgy olvasom, hogy ott se oldódott meg a probléma, viszont ott a HW szintiknél is jelentkezett a zaj, nekem viszont csak a hangkártyánál. 

Szerkesztette padosa
info a témában
Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...