Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    79
  • megtekintés
    59.017

Kicsi kihívások - KORG 05R/W


Koródi Csaba

480 megtekintés

Ennek a projektnek az volt a fő célja, hogy csak KORG hangszereket használjak az elkészítéshez, azon belül is inkább a retró vonalból, amely rég mellőzött, bárki számára könnyen elérhető eszközöket jelent és amelyeket a mai eszközök mellett hajlamos az ember a feledés homályába veszejteni.

 

Minden hangot egy darab KORG 05R/W hangmodulból nyertem, amelyeket már a hangmodulon belül szerkesztettem és egy KORG AX3G gitáreffekttel tettem teljessé, hogy egy kicsit más köntösben mutathassam be a régi hangmodult és valamelyest leutánozzak vele gitárjellemzőket.

 

További célkitűzésem volt, hogy utólagos szerkesztés és pontosítás nélkül készüljön az egész munka, mintha stúdióban feljátszaná valaki... így a felvételnél kvantizálást sehol nem alkalmaztam. Sajnos csak két kezem van, ezért a dob és basszus elkészítéséhez használtam egy (szintén retró) KORG SQD-8 szekvenszert, melyre szintén pontosítás nélkül, élőben játszottam fel az ütemeket. Azután már minden sávot külön audióban rögzítettem a KORG 05R/W-ből az AX3G-n keresztül.

 

Végül egy KORG monotronnal még színeztem egy kicsit az eredményen :-)

 

A videóbal látható Trinity ezúttal csak masterbillentyűként funkcionált, a nyeles szinti meg csak egy kis móka kedvéért került bele :-)

 

 

0 hozzászólás


Recommended Comments

Még nem érkezett hozzászólás

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...