Jump to content
Ménemszól.hu

A/D Blogja

  • bejegyzés
    41
  • hozzászólás
    107
  • megtekintés
    36.090

ETIKA....


A/D

1.363 megtekintés

Két dolog miatt szoktunk levelet meg telefont kapni a fórummal kapcsolatban, az egyik a nemrég említett leállás, a másik meg az, mikor bizonyos embereknek problémájuk akad a morál értelmezésével. Célom az, hogy minden felhasználó értékes tagja lehessen a hazai zeneközösségnek, tehát ha csak lehet, nem hadüzenetet alkalmaznék. A blogbejegyzésem is erről szól.

 

Jelenleg a problémát az igencsak népszerű apróhirdetés rovat okozza. Alapvetően két jelenséggel van dolgunk:

 

1) Pár ember azt gondolja, hogy az ő hirdetése fontosabb a többiekénél, ezért minden nap újra felrakja a sajátjait, figyelmen kívül hagyva azt is, hogy az ismétléseket alig nézik meg, és ez jól látszik a számokból is. Nem tudom ez hogy fordulhat elő, hogy valaki nem gondol bele abba, hogy ezzel közutálatot fog kivívni, vagy hogy mi lenne akkor, ha mindenki ezt tenné (elmondom: senki nem akarna hirdetni itt, tehát ez a lehetőség mindenki számára elveszne). Egy júzert ma emiatt ki is tiltottam, mert jószándékú levelem semmibe vette (Őszintén szólva ezt sem értem, hogy miért. Nem hitte el hogy kitiltom? Elég advanced ban rendszerrel bír a ménemszól, előre mondom.)

 

2) Nem tudok jobb kifejezést, de az átbaszós-pistik. Amikor valaki meghirdet egy tök drága szintit INGYEN felirattal. Egy jogász fórumozónk felvetette, hogy az ostobaság csimborasszója ez, ugyanis a hazai fogyasztóvédelmi törvények alapján kivitelezhető az, hogy ezt érvényes írásos ajánlattételnek vegye, amit az eladó egy megjelölt valid címen köteles a megegyezés szerinti áron átadni. Esetünkben egy PolyMoogról van szó, amiről talán nem kell bemutatni, hogy nem pont az ingyen kategória.

 

Senkinek nem akarok beletiporni a lelkébe, ezért csak annyit mondanék, hogy bízom abban, hogy több lesz a rendes, jószándékú, jóhiszemű, közösségi szellemmel rendelkező fórumozó, és ők továbbra is megmaradnak jó példának. Jó lenne, ha kínos lenne parasztnak lenni, ha egy közösség kiutálná azokat, akik nem képesek harmóniában együttélni a többiekkel, nem pedig "ha ő megteheti, én is megtehetem" alapon alaktaná a dolgokat. Minden szinten jól jönne ez.

  • Like 4

2 hozzászólás


Recommended Comments

Bezzeg, amikor írtam, hogy valami 7GBP-ért van az angolnyelvű webshopban a Mackie Onyx 1640 + protools bundle, az nem érdekelt senkit....ott virított hónapokig, amíg el nem tűntek a csomagok. Nagyon törtem a fejem, hogy aljas módon megrendelem és a jogász ismerősömmel lerendeztetem a dolgot :P

De nekem is olyan arany, jó szívem van, mint nektek :D

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...