Jump to content
Ménemszól.hu

3000+


A/D

Recommended Posts

Tisztelt Hölgyeim, Uraim!

 

Könnyeimmel küzködve jelentem be büszkén, hogy a Ménemszól a napokban átlépte a bűvös 3000-es regisztrált tagszámot. Pár hónappal ezelőtt lettünk két évesek, de az előbbi tényt inkább gondolom ünnepinek. Így már elég jelentős magyarországi közösségnek számítunk. Részint nagyon komoly tudást raknak a tagok a technika mögé, másfelől kultúraformáló-teremtő erővel rendelkezünk. Valóban úgy érzem, hogy egy összetartozó közösség nagyon komoly dolgokra lehet képes saját céljai érdekében, ha ilyen frekventált látogatói egyetlen helynek. Ennek még biztos lesznek előnyei a jövőben, pl. most szombaton remélem minél többen eljöttök a Szinti Klubra. 

 

A regisztrációk amúgy validek, egy félmagyar rosszul betűzött ellenőrzőkérdéssel oldottam meg a korábbi problémát, mikor idióták (főleg külföldiek) próbáltak regisztrálni. Ezalól a kíváló OKJ-s képzéseket reklámozó magyar szakember volt a kivétel, aki úgy gondolta, kiváló lesz linkgyűjtésnek. Fel is jelentettem a Google-nél és írtam neki egy kedves levelet Facebookon. Case closed. A lényeg, hogy a számaink és az ábra valódi, tehát töretlenül növekszünk, reklámra, promócióra költeni is teljesen felesleges.

 

Rövid áttekintést azoknak, akit esetleg érdekel (meg feljegyzem magamnak):

 

2007. augusztus: A/D elindítja a blogját "Ménemszól címmel", mely rövid idő alatt sokkal népszerűbb lesz, mint az eredeti absolute.hu fórum, ami hosszú ideig a fő zarándokhelyének számított.

 

Az indítás előtti pillanatok:

post-1-0-27941300-1372193493_thumb.jpg

 

BJMatt eredeti képernyő terve: 

 

post-1-0-31020500-1372193494_thumb.jpg

 

Végül ez lett a kész ötlet (sajnos screenshotom nincs, csak rekonstruáltam a grafikai elemeket):

 

post-1-0-80350900-1372193500_thumb.jpg

 

Elindul a statisztikánk...Juhééé!

 

post-1-0-94839400-1372193502_thumb.png

 

2010. második fele: azzal a céllal, hogy elszeparáljuk az absolute.hu webshopját a fórumtól, illetve hogy összeolvasszuk a bloggal (ami inkább rokona ennek a műfajnak) létrehozzuk a Ménemszól II-t, ami sajnos súlyos bukóvá alakult. Bár példátlan mennyiségű zenét osztottak meg a résztvevők (oka mi lehet, nem tudom), több volt a panasz mint az öröm. Persze most már látom mik voltak a hibák, legfőképp az, hogy egy site-ot nincs lehetőségünk szűk anyagi helyzetünk miatt tesztelni.

 

Első terv:

post-1-0-95135100-1372193506_thumb.jpg

 

További változatok:

 

post-1-0-98524100-1372193913_thumb.jpg

 

Ezt látta a publikum véglegesen:

 

post-1-0-70323900-1372193915_thumb.jpg

 

Részlet a tervekből:

 

post-1-0-10912700-1372193917_thumb.jpg

 

 

A kalamajkából egyetlen kiút volt...Ha teljesen más, egy már tesztelt, bevált technológiát választunk. Megnéztük mi a legcoolabb, legjobban felfutó fórummotor. Úgy láttuk, ez az Invision PowerBoard lesz. Az előző, háromnegyed évig tartó szenvedés után ezt a fórumot egy hónap alatt (megfeszített munkával) összepattintottam az akkori Sysadminunkkal (jól emlékszem, hajnalokig ment a tusakodás, a napi teendőkre, az üzletre alig volt idő. Kvázi főállásban csináltam).

 

2011. március 11-én az első poszttal elindul a Ménemszól.hu III. Ez a jelenlegi változat, amiről páran elhittük akkor, hogy "ez lesz az". És ez lett az! (a szubjektív tetszik-nem tetszik horizonton túl a számok igazolják ezt, és az, hogy működik az, amiről mindig is álmodtam: hogy az ilyen érdeklődésű embereknek ez olyan, mint régen reggeli közben az újságolvasás).

 

A fórum az IP Board nevű fórumszoftvert használja, amit az Invision cégtől bérlünk, ahogy egy ideje a szervert is (így az Absolute! tekinthető az oldal szponzorának, de mivel meg akartam hagyni azt, hogy mindenki saját magáénak érezze ezt a közösséget, nem éltem ennek feltűntetésével, és továbbra sem tervezem.). A fórumot egyébként továbbra is én (A/D) gondozom (javítom a hibákat, patchelem, bővítgetem stb). Szerencsére csak ritkán, nagyobb update-eknél van vele nagyobb küzdelem. (Mióta a domain név átirányításokat rendbetettük, azóta zéró issú volt...ja leszámítva egy befizetetlen számla miatti azonnali leállítást :))) Ez van ha az ember bankot vált és nem figyel). Na a lényeg, hogy biztonságban van a fórum, és az adataink-postjaink is, rendszeres a backup, és minden automatikus, megy mint a karikacsapás. Ez egyébként elsőszámú szempont volt.

 

Külön köszönetben megemlítem Béres "BJMATT" Máté nevét, a nevünk szülőatyját és a logotípiánk (emblémánk) gerincének megalkotóját.

 

Akkor kívánok még a végére valamit: az új webshopunk miatt (hitspace.hu) sajnos hónapok óta kevés a saját tartalom. Igen, részünkről több írás, videó (Zenei Baleseti Helyszínelők?) kellene, de megígérem, hogy lesz is. Szerencsére a fórumozók egyre többet postolnak, jó kérdések és válaszok érkeznek, érdekes blogbejegyzések, friss hírek ésatöbbi,

 

És most... on to the 4k ;)

 

Illetve előttünk a 4.0, benne mégtöbb kényelmi funkcióval, pl. HTML5 alapú autosave, mely az attacsmeneket is elment, vagy automatikus hivatkozások beillesztése (pl.itt látható). Attacsmenek így fognak menni majd drag n droppal. Baro, nem? Olyasmi fejlesztések ezek, mint pl.  mostani szövegszerkesztő a kíváló WYSIWYG képességeivel, lásd idézés tagek nélkül. Ilyen apróságok sokban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tartalom frekvenciája és minősége nőjjék. Biztosan ez most a legkúlabb fórummotor, persze a fórum ezentúl is mi vagyunk :)

 

 

Köszönet mindenkinek mindenért.

post-1-0-85521400-1372186200_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...