A/D Létrehozva June 25, 2013 Share Létrehozva June 25, 2013 Tisztelt Hölgyeim, Uraim! Könnyeimmel küzködve jelentem be büszkén, hogy a Ménemszól a napokban átlépte a bűvös 3000-es regisztrált tagszámot. Pár hónappal ezelőtt lettünk két évesek, de az előbbi tényt inkább gondolom ünnepinek. Így már elég jelentős magyarországi közösségnek számítunk. Részint nagyon komoly tudást raknak a tagok a technika mögé, másfelől kultúraformáló-teremtő erővel rendelkezünk. Valóban úgy érzem, hogy egy összetartozó közösség nagyon komoly dolgokra lehet képes saját céljai érdekében, ha ilyen frekventált látogatói egyetlen helynek. Ennek még biztos lesznek előnyei a jövőben, pl. most szombaton remélem minél többen eljöttök a Szinti Klubra. A regisztrációk amúgy validek, egy félmagyar rosszul betűzött ellenőrzőkérdéssel oldottam meg a korábbi problémát, mikor idióták (főleg külföldiek) próbáltak regisztrálni. Ezalól a kíváló OKJ-s képzéseket reklámozó magyar szakember volt a kivétel, aki úgy gondolta, kiváló lesz linkgyűjtésnek. Fel is jelentettem a Google-nél és írtam neki egy kedves levelet Facebookon. Case closed. A lényeg, hogy a számaink és az ábra valódi, tehát töretlenül növekszünk, reklámra, promócióra költeni is teljesen felesleges. Rövid áttekintést azoknak, akit esetleg érdekel (meg feljegyzem magamnak): 2007. augusztus: A/D elindítja a blogját "Ménemszól címmel", mely rövid idő alatt sokkal népszerűbb lesz, mint az eredeti absolute.hu fórum, ami hosszú ideig a fő zarándokhelyének számított. Az indítás előtti pillanatok: BJMatt eredeti képernyő terve: Végül ez lett a kész ötlet (sajnos screenshotom nincs, csak rekonstruáltam a grafikai elemeket): Elindul a statisztikánk...Juhééé! 2010. második fele: azzal a céllal, hogy elszeparáljuk az absolute.hu webshopját a fórumtól, illetve hogy összeolvasszuk a bloggal (ami inkább rokona ennek a műfajnak) létrehozzuk a Ménemszól II-t, ami sajnos súlyos bukóvá alakult. Bár példátlan mennyiségű zenét osztottak meg a résztvevők (oka mi lehet, nem tudom), több volt a panasz mint az öröm. Persze most már látom mik voltak a hibák, legfőképp az, hogy egy site-ot nincs lehetőségünk szűk anyagi helyzetünk miatt tesztelni. Első terv: További változatok: Ezt látta a publikum véglegesen: Részlet a tervekből: A kalamajkából egyetlen kiút volt...Ha teljesen más, egy már tesztelt, bevált technológiát választunk. Megnéztük mi a legcoolabb, legjobban felfutó fórummotor. Úgy láttuk, ez az Invision PowerBoard lesz. Az előző, háromnegyed évig tartó szenvedés után ezt a fórumot egy hónap alatt (megfeszített munkával) összepattintottam az akkori Sysadminunkkal (jól emlékszem, hajnalokig ment a tusakodás, a napi teendőkre, az üzletre alig volt idő. Kvázi főállásban csináltam). 2011. március 11-én az első poszttal elindul a Ménemszól.hu III. Ez a jelenlegi változat, amiről páran elhittük akkor, hogy "ez lesz az". És ez lett az! (a szubjektív tetszik-nem tetszik horizonton túl a számok igazolják ezt, és az, hogy működik az, amiről mindig is álmodtam: hogy az ilyen érdeklődésű embereknek ez olyan, mint régen reggeli közben az újságolvasás). A fórum az IP Board nevű fórumszoftvert használja, amit az Invision cégtől bérlünk, ahogy egy ideje a szervert is (így az Absolute! tekinthető az oldal szponzorának, de mivel meg akartam hagyni azt, hogy mindenki saját magáénak érezze ezt a közösséget, nem éltem ennek feltűntetésével, és továbbra sem tervezem.). A fórumot egyébként továbbra is én (A/D) gondozom (javítom a hibákat, patchelem, bővítgetem stb). Szerencsére csak ritkán, nagyobb update-eknél van vele nagyobb küzdelem. (Mióta a domain név átirányításokat rendbetettük, azóta zéró issú volt...ja leszámítva egy befizetetlen számla miatti azonnali leállítást )) Ez van ha az ember bankot vált és nem figyel). Na a lényeg, hogy biztonságban van a fórum, és az adataink-postjaink is, rendszeres a backup, és minden automatikus, megy mint a karikacsapás. Ez egyébként elsőszámú szempont volt. Külön köszönetben megemlítem Béres "BJMATT" Máté nevét, a nevünk szülőatyját és a logotípiánk (emblémánk) gerincének megalkotóját. Akkor kívánok még a végére valamit: az új webshopunk miatt (hitspace.hu) sajnos hónapok óta kevés a saját tartalom. Igen, részünkről több írás, videó (Zenei Baleseti Helyszínelők?) kellene, de megígérem, hogy lesz is. Szerencsére a fórumozók egyre többet postolnak, jó kérdések és válaszok érkeznek, érdekes blogbejegyzések, friss hírek ésatöbbi, És most... on to the 4k Illetve előttünk a 4.0, benne mégtöbb kényelmi funkcióval, pl. HTML5 alapú autosave, mely az attacsmeneket is elment, vagy automatikus hivatkozások beillesztése (pl.itt látható). Attacsmenek így fognak menni majd drag n droppal. Baro, nem? Olyasmi fejlesztések ezek, mint pl. mostani szövegszerkesztő a kíváló WYSIWYG képességeivel, lásd idézés tagek nélkül. Ilyen apróságok sokban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tartalom frekvenciája és minősége nőjjék. Biztosan ez most a legkúlabb fórummotor, persze a fórum ezentúl is mi vagyunk Köszönet mindenkinek mindenért. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta June 25, 2013 Szerző Share Válaszolta June 25, 2013 Kibővítettem a postot rengeteg screenshottal és további bejegyzésekkel, dátumokkal. Így teljes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.