Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

AKAI MPK/MPD/MPC használata LIVE 9-ben


Viktor Tóth

Kérdés

Hello. Azért indítottam ezt a bejegyzést, mert most tanulgatom a LIVE 9-et, és van egy pár dolog, amire nem tudok rájönni sehogy sem.
HipHop alapot akarok csinálni, berakok egy 70's jazz mintát, ráhúzom audio sávra, leszedem a Warpokat róla amit automatikusan rátesz, aztán ráteszem a sajátjaimat, slice to midi, ugye itt ráteszi drum rackre a warpokat (miért warp, miért nem slice-ok vagy akármi?) így MPK 25-el tudom is ütögetni a dallamot, igen ám, de sehol nem tudom beállítani, hogy a leütés a következő leütésig szóljon ki, mert csak addig hajlandó hangot adni, amíg a padokon van az ujjam. Ezt FL-be anno cut by cut néven tudtad állítani hót egyszerűen, itt viszont egy darab opciót nem találok erre. Valaki ötlet? Köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Slice to MIDI-nél nem csak warp szerint lehet szeletelni, hanem pl. ütem szerint is. Most nincs előttem, de ha jól emlékszem mikor a slice to MIDI-t indítod feljön egy ablak, ahol egy legördülő listából kiválaszthatod a kívánt szeletelési módot.

Link to comment
Share on other sites

igen, lehet 1/4 1/16 1/32 ben is, de a mintát nem mindig ütem szerűen vágom, mert lehet csak egy trombita hang kell belőle ami törtütemnél üt be, vagy akármi, szóval nekem pontosan be kéne markerezni azokat a pontokat, ahonnan szeretném a szeleteket indítani. Erre teljesen jó ez a warp, bár ha engedne többet zoomolni a hanghullámra, annak kifejezetten örülnék, mert néha igen idegesítő, hogy a nagy hullámrengetegbe kell belejelölni kvázi vakon, azt vagy jó, vagy nem jó.

A release segített, köszönöm szépen. Viszont akkor van még 1 problem. Ha egy padot ütök egymás után, nem hangzik egybe a 2 leütés, hanem automatikusan előlről játsza le, ez fasza is, de ha pad1 után pad2-t ütök, az már nem vágja el a pad1-et hanem ráteszi a köv hagot, és együtt szólnak, ami ugyan csak rohadtul idegesítő, és nem jövök rá mit kell tekerni nyomni kapcsolni a cut by cut-hoz.

Link to comment
Share on other sites

Lehet zoomolni. A hullámforma alatti fekete, vastag keretbe vidd az egeret (piciben látszik a hangminta benne), majd nyomd folyamatosan a bal gombot, és húzd le-föl az egeret.

 

Egymást levágó mintákat úgy tudsz csinálni, hogy megint csak a simplerekben ugyanarra choke group-ra állítod azokat a mintákat amiknek ki kell oltaniuk egymást.

 

Szerintem érdeme lenne beleolvasgatnod a Live manualba. A zoomolás elég alap dolog, és szépen le van írva benne valahol az elején.

Meg vannak a Live-hoz ilyen bevezető videó tutorialok ott ezeket az alap dolgokat szépen bemutogatják. Pl. a hivalos Youtube csatornán:

Link to comment
Share on other sites

áhhá, én meg csak azzal a fekete kerettel babráltam, és csak bizonyos szintig engedett zoomolni, de így fasza. Hát igen, nem is azzal van a baj, hogy alap dolgokat nem tudok, hanem az FL-es berögződések, pl nekem kézenfekvőbb lenne csak görgővel zoomolni a hullámra, meg szerintem praktikusabb is, aztán alapból ezeket a beidegződéseket veszem elő, és csodálkozok hogy semmi. Köszi a segítséget, azthiszem így már menni fog :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...