Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

ReFx Nexus 2


AttilaGal

Kérdés

Helo mindenki!

 

 Kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja a megoldást. Munka után zenél emberke vagyok és a ReFx Nexus 2-vel pötyögtem a legtöbbet. Csakhogy újratelepítettem a Win7-et néhány hete és a Nexus-t már nem sikerül felállítanom. Nagyon csíptem mert kézre álló vele zenélni bár gagyi, de nem is akarok egy Matt Lange lenni...

 A lényeg, hogy feltoltam a Nexus 2.2.0-t a gépemre és az alap hangokkal működik is. Viszont nem sikerül sehogyan sem bővítenem a hangkönyvtárakat. Amikor megpróbálom betölteni az expansions-okat hibát ír ki a rendszer:

 

 "Nexus_Expansion_Guitars.nxp"-incomplete.

Incomplete means that the file has not been downloaded completely. Please  use a download-manager to ensure complete downloads.

 

 Nos létezik, hogy tényleg nem töltöttem volna le rendesen az expansion-okat? Mondjuk kicsit fura, hogy csak .npx. file-ok vannak. De bármelyiket is akarom importálni mindegyikre ez az üzenet jön. Valakinek nincs véletlenül egy megbízható torrentje ahonnan letöltve tutira működni fog? email címem: dental.galaty@gmail.com

 

előre is köszi a segítséget!

post-659-0-67587100-1377421541_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szia! Nem tudom hogy Abletonnal hogyan müködik (sosem használtam), de ilyen hasonló hiba jelenséget már másoktól is hallottam. Nekem speciel Win7 Ultimate x64 rendszeren, Cubase és Pro Tools- host-on is gond nélkül müködik, és pedig sok expansion-om van hozzá. Nézd meg a Nexusban a SYS és egyéb beállításokat. Vannak olyan expansionok amiket "Patch"-elni kell.
Ami fontos. Az ilyen sample mintákat, expansokat és hasonlókat (és ez minden másra is vonatkozik, amit nem árt figyelembe venni), mindíg olyan mappákba rakd, amik neveiben nincsenek sem ékezetek sem kulonleges karakterek, és ne a rendszer partíción legyenek. Ez az alap. pl.: D:\Zene\Samples\Nexus2 Content\dance22.nxp - így nem lesz gond a nexusnak az importálással. Valamint nagyon be kell állítani az op.rendszert a zenére, nem csak a nexus hanem más miatt is, de ez hosszu téma, mivel van mit kapcsolgatni.... Ha bármilyen zenével kapcsolatos progit, drivert, daw-ot indítasz MINDíG "Futtatás adminisztrátori jogosultsággal tedd!!! - ez más szférában is sokszor kell, nem csak a zene cuccoknál...
Fontos még hogy inkább az expans file-ok "stabilan" a partíción legyenek, tehát ne CD Daemon, van UltraISO virtual CD-böl mountold fel öket. Nálam mikor évvekkel ezelött feltelepítettem a Nexus egyéb expansait, akkor megadtam neki a mappát hogy hova rakja. Ha ujra van telepítve az egész Windows, Cubase stb.... és felrakom a Nexus-t, automatikusan megtalálja az expansokat és beimportálja gond nélkül....
Ha valami gagyi illegális torrent oldalról húztad le, akkor fennálhat az esélye annak is hogy sérültek a file-ok, próbáld ki másnál az expansion file-jaidat is.
remélem tudtam segíteni?

Link to comment
Share on other sites

oké, nagyon köszi! Hogyan állítsam be a win7-et zenére? Illetve hogyan tudom adminisztrátori jogosultsággal elindítani pl az ableton-t?

 

Ha pár mondatban leírnád nekem hogyan induljak el azt megköszönném!

Pár dolog.: A Rendszervisszaállítást kapcsold ki teljesen. Futtasd le a msconfig applikációt (windows mappa) ott kapcsold ki a feleslegesen induló appokat. Az energiagazdálkodási lehetoségeket állítsd át.... nagyon sok van, és individuális, tehát nehéz konkrétat írni, sok leírás és videoo van ami jellemzoen minden zene állomásra jellemzo: ezeket nézd meg, ebben a 90%-ka benne van:  (az ossze winopt video-t nézd meg)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lényeges, hogy mivel 64 bites rendszert tettél fel így létrejött egy Program files és egy Program files (x86) mappa is.

Namármost, a Nexus mivel nem 64 bites így vélhetően az x86 mappába lett települve de mondjuk telepítéskor erre rá is kérdez!!!

Tehát ott kell keresned a "tartalmakat" és azt megadni a Nexusnak mert látható a képen, hogy nem hogy az expansionokat nem tudja beolvasni, hanem nem lát semmit.

Sem skint sem licenset sem expansiont.

Az sem mindegy melyik verziót "szedted" le.  Majd írd meg melyiket!

 

Amúgy tökéletesen fut Live alatt is a Nexus2 de csak a 32 bites verzió!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...