Jump to content
Ménemszól.hu

Valós idejű ONLINE zenélés


A/D

Recommended Posts

Már jóideje bejelentettek egy igen érdekes szoftvert, az Ohm Studio-t, melyet már akkor lecsekkoltunk. Egy ügyfelünk ajánlotta, mint szerinte egy izgalmas lehetőség: egy olyan zeneszerkesztő szoftver, mely zenészek távoli együttműködésének lehetőségét teremti meg az Internet révén. Egy ilyen szoftvert persze leheteteln letesztelni úgy, hogy ha az ember nem vágyik nagyon ilyesmire, vagy nem ismeri fel benne a fantáziát. Viszont rengeteg zenész van, rengeteg munkamódszerrel, úgyhogy ki tudja mi sül ki belőle. A post apropója az, hogy egy remek videót tettek közzé arról, hogy a szoftver hogy működik, és biztos vagyok benne, hogy több olvasónk fogékony az alább láthatókra:

Ha esetleg valakinek kiterjedt tapasztalata lenne a szoftverrel kapcsolatban, vagy érdekes meglátása, többen érdeklődve olvasnánk erről..

Link to comment
Share on other sites

Jó kis program. Itt ami határt szab az a Internet meg hogyha egyik zenész feltette a plugint a másik nem. Kiv lennék az utóbbinál mi van :D. Másiknak vajon kiirja hogy nem található xy VST vagy AU.

Amúgy nem rossz ötlet a szoftver akár úgy is hogyha még többen 3-4 ember is dolgozhatna egy projekten. Majd a csoportba a legokosabb áteszi az anyagot Logicba, Cubaseba, vagy Pro tools ba. Maga ötlet megtervezésére és egy vázlatra tökéletes megoldásnak tünik. Főleg úgy (végülis én igy vagyok vele) hogy én itthon nyugalomba tudok zenét írni ha nem zavar senki.

Engem még az érdekelne hogy ebből van e PC-s változat és PC és Mac tud e együtt komunikálni. Pl nekem Mac van havernak 20km errel odébb PC akkor ez felejtős?

Link to comment
Share on other sites

Igen, valószínűleg a VSTi-ket nem osztja meg :-) Jelentkeztem a bétatesztre, de még nem érkezett válasz.

Mondjuk egy ilyen program használatához sokkal nagyobb fegyelem kell mint a közös zenélésekhez, ami lehet kicsit visszavesz a "feelingből".

Amit hiányolnék belőle az pl. hogy nem lehet élőszóban beszélgetni, csak gépelve.

Link to comment
Share on other sites

Volt már hasonló próbálkozás, Digital Musiciac vagy milyen néven futott, mondjuk ott pluginek nem voltak, ott csak a sávokat lehetett megosztani.. viszont volt benne voiceover chat a hagyományoson belül. Ennek már jó pár éve: http://www.digitalmusician.net/node/637

Amúgy én is jelentkeztem bétára már egy fél éve, de nem kaptam értesítést én se.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a jó megközelítés az lenne ha nem két DAW próbálna meg egymással 'zöld ágra vergődni' (ami több problémás elemet is hordoz magában, bonyolult ezáltal sok a hiba lehetőség és sok dolog függvénye a közel helyes működés), hanem lenne egy 'gazdagép' és a másiknak (vagy akár egyszerre több usernek) is adna teljes jogosultságot, hozzáférhetőséget. Így nincs szükség komolyabb adatszinkronizációra, latency független (annyi amennyit a gazdagép bír)etc. ...és talán a legegyszerűbb is lehetne. Csupán egy biztonságos és jó protokoll és interface kell. (hozzáteszem hasonlóra relatív most is van lehetőség, de nem specifikus és semmi fajta extra szolgáltatást, fejlesztést nem várhatunk ezektől) Én nagyon várom már a hasonló megoldásokat, hiszen így nem kell utazgatni vagy gigákat töltögetni szerverekre, ha mondjuk egy külföldi előadóval szeretnél közös munkába fogni, de ezek még messze vannak a 'pro' világtól.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...