Jump to content
Ménemszól.hu

Apogee DUET 2


madhead

Recommended Posts

Egy új hangkártyát jelentett ma be a konvertereiről híres Apogee, mely az igényesebb zenészeket és házistúdiókat célozza. A Duet valódi minőségi és tudásbeli alternatívát jelentett azok számára, akik az átlagnál mindenképp jobbat szerettek volna - az utód, a Duet 2 ezeket a jellemzőket egy újabb szintre emeli, még jobban eltávolodva a tömegeket célzó versenytársak termékeitől.

A Duet 2 olyan piacra készült, ahol már a részletekre is illik ügyelni. A megbízhatóság, a meghajtók működése olyan, amit a többi gyártó terméke nem tud: relékkel oldják meg a kijáratok némítását, elkerülendő a sleepkor-bootkor fellépő pattanásokat, az OS-X pedig természetesen tartalmazza alapból a szükséges szoftvereket. Nincs még egy kártya a piacon, aminek az összes extra szolgáltatását az OS-X lekezelné. Pl. a számítógép billentyűzetén található hangerő és mute gombok a hangkártyát irányítják, vagy pl. a bemenetváltást is érzékeli felvillanó ikonnal az OS-X. A kivitel a high-end Apple gépek mívességét idézi, megjelenési stílusban is igazodik az unibody vonalhoz.

Az új verzió immáron USB2.0 porton keresztül csatlakozik, így a FireWire nélküli MacBook tulajdonosoknak is lehetősége lesz használni. A kezelőfelület finomodott: érintőgombok és grafikus OLED kijelző(!) segítik a felhasználó dolgát: utóbbira nem volt még példa hangkártyában.

Az előző Duet gyakran akkor aratott látványos sikert, mikor a versenytársak által kínált megoldások hangminősége nem ütötte meg a mércét: a Duet 2 tovább emeli a szintet: a 192kHz-es mintavéttel dolgozó új konverterek és az új mikrofon előersítő már az outboardok hangminőségét idézi. A kimenetek szimmetrikusak lettek és belekerült a híres SoftLimit funkció is a nagy konverterekből! (Ez nem más, mint hogy az eszköz ügyesen lekezeli a digitális túlvezérlést, így nem megy tönkre a felvétel akkor sem, ha a jel túlveri a bemeneteket)

Valódi stúdió minőségű felvételt ígér, legyen szó gitár, vokál, basszus vagy szintetizátorok rögzítéséről. Kompatibilis minden Core Audio szoftverrel pl. Logic, Garageband, Live, vagy ProTools. Hordozható mérete és súlya révén könnyen szállítható, és mivel USB-ről elég tápot tud kapni, nem kell hozzá külön adapter. A Maestro2 szoftver segítségével még a késésmentes monitorozásra is lehetőség nyílik.

SPECIFIKÁCIÓ

- USB 2.0 Mac hangkártya

- 2db. kombinált Line/Mic/Instrument bemenet

- 1 külön jelúttal rendelkező fejhallgató kimenet

- 2db. mikrofonelőfok 75dB erősítéssel

- A/D és D/A konverterek 192kHz/24bit

- előlapi OLED kijelző

- két programozható touchpad (Mute, Dim, Mono, stb. funkciókra)

- +48V fantomtáp

- SoftLimit a bemeneteken

- fázisfordítási lehetőség

RENDSZERKÖVETELMÉNY

- Intel Mac 1,5GHz vagy gyorsabb

- Minimum 2GB RAM (4GB ajánlott)

- OS: 10.6.4 vagy újabb

- USB 2.0 port

A kártya 2011. április végétől kapható, az ára megegyezik az előző DUET árával, és itt vásárolható meg.

post-1-0-40433100-1301513848_thumb.jpg

post-1-0-44465500-1301513849_thumb.jpg

post-1-0-68733000-1301513850_thumb.jpg

post-1-0-62044200-1301513851_thumb.jpg

post-1-0-71833600-1301513852_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

"amit a többi gyártó terméke nem tud: relékkel oldják meg a kijáratok némítását, elkerülendő a sleepkor-bootkor fellépő pattanásokat"

Pedig az első szériás (fehér) ff saffire is tudta már, igaz azóta ff-ék is leszoktak erről a nem kicsit ésszerű működésről.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...