Jump to content
Ménemszól.hu

AMS-Neve 1073LBEQ mono EQ Modul


A/D

Recommended Posts

A mai napon az AMS-Neve bejelentette a következő 500-as formátumú modulját, a 1073LBEQ-t. Az eredeti 1073 névre hallgató terméket 1970-ben mutatták be az akkori A88-as keverőpultjuk csatorna moduljaként (ez volt a pult előerősítője és hangerőszabályzója), a többi pedig történelem. Népszerűsége a mai napig töretlen: a 1073 a világ legkeresettebb és legtöbbet másolt mikrofon előerősítője és EQ-ja. Pont. Audiotechnikában ennél többet elérni talán nem is lehet. Mire számítson a felhasználója: óriáskövér vintage, csöves berendezéseket megszégyenítő meleg, ütős sound. "The best of the best" alapon.

2010. év végén a Neve kísérletképp kihozta a 1073 előfok részét a népszerű API 500-as formátumban, és akkora sikert aratott, hogy a folytatásban szinte biztosak lehettünk: a 1073LBEQ a modul hangszínszabályzója, a "csoda" EQ, ami "bármiből csinál valamit". Ha eddig valakinek nem alakult ki még EQ fétise, most garantáltan nem fogja megúszni, ennél édesebb, izgalmasabb hangú hangszínszabályzót még nem hordott hátán a Föld.

1073LBEQ_side_and_front_397x236.jpg

A 1073LB és a 1073LBEQ együtt tehát egy komplett, eredeti 1073-as modult alkot kompromisszumok nékül, viszont lényegesen olcsóbban (Ez eredeti 1073 gyártását igencsak megdrágítja az a döbbenetes tény, hogy a ma gyártott 1073 gyakorlatilag ugyanúgy betehető a 40 évvel ezelőtti (!!!) Neve pultokba, azokkal teljesen azonos. Ezt alkatrész és gyártás szintjén fenntartani ennyi ideig már félig művészet). Ehhez pedig lehetővé tették még azt is, hogy az EQ-t a preamp insertjeként is lehet konfigurálni, tehát a jel "visszautazik" a 1073LB kimenetére.

A hír önmagában ez lenne, de itt szeretnénk egy fél mondat erejéig foglalkozni a bejelentés további jelentőségével: a 1073 modulokat összekötve egy vagy több 500-as rackbe gyakorlatilag egy Vintage Neve keverőt kapunk bármilyen DAW szoftverrel összekombinálva. Illetve érdemes még arról is szót ejteni, hogy ez egy újabb bizonysága annak, hogy az 500-as formátum látványosan erősödik, és hogy remek beruházás, hiszen joggal számíthatunk a jövőben további remek modulok megjelenésére, akár ilyen gyártótól is, mint az AMS-Neve.

Kaphatóság: 2011. április közepétől. Elérhető pl. a magyarországi AMS-Neve képveiselt webshopjában (HS-Online.com). A termék gyári honlapja <a href="http://www.ams-neve.com/site/Products/Outboard/1073LBEQ/1073LBEQ.aspx">pedig itt található.</a>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...