Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

ESI2000 gyorstalpaló


Kérdés

Sziasztok!

Nemrég hozzá jutottam, egy ESI2000 samplerhez. 128MB ram, turbo opció nincs, scsi cd-rom van. Az új témát azért nyitottam, mivel EMU téren tapasztalatlan vagyok. Azaz ez az első, eddig AKAI samplereket használtam. 

Manualt szereztem hozzá angol nyelven, nagyjából értem mit akar írni, de nem igen járok sikerrel.

 

A kérdésem amire egy egyszerű step by step választ keresek. Külső jelforrásból pl cd, számítógép, bakelit lemezjátszó.... Akarok mintát venni pl egy taktusnyi dobloop-ot stb...

1. hogyan tudom ezt megcsinálni? (Valamit autómatikusan vett fel mikor elindítottam a hanganyagot, de nem tudom, hova teszi, hogyan tudom visszajátszani) 2. Ha pl azt akarom, hogy minden billentyűre más loop, vagy hang kerüljön, ezt hogy kell megcsinálni? Ha meg a felvett hangmintát szeretném ki skálázni (azaz c, cisz, d, disz, e, f, fisz, g, gisz....) ezt hogyan tudom megcsinálni? Ha a felvett hangmintákból megcsinálom a KIT-eket valamint a skálázott hangokat, hogyan tudom egy egy midi csatornához rendelni, hogy ki tudjam használni a 16part multitimbralitását a cuccnak? (mint pl egy szintinél, azaz 1midi ch keyboard hangszín, 2ch bass, 3ch pad, 4 loopok, 5 dobkit....)

Ha egy ilyen konfigurációt meg lehet csinálni, akkor ezt egy az egyben el tudom e menteni? Egy ilyen konfigurációhoz mentéshez elegendő egy 1,44MB floppy lemez, vagy szerezzek be egy scsi hdd-ot, vagy scsi zip meghajtót? A step by step-nél úgy értem, hogy 1megnyomoz az x gombot, 2 utánna az y gombot... Előre is köszönöm a segítséget :)

Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...