Jump to content
Ménemszól.hu

Itt a Nord Sample Library 2.0 !


spacechimp

Recommended Posts

Screen_Shot_2015-08-25_at_11.24.39.thumb

A Nord folyamatosan új hangmintákkal frissíti már így is tetemes méretű, ingyenes hangkönyvtárát a sampler-modullal rendelkező hangszereihez. Ezúttal azonban nem csak új mintákat kapunk a honlapon, hanem megújult a Nord Sample Library (.nsmp formátuma is), itt a 2.0-ás változat! 

A Sample Library 2.0 - nem más, mint a Nord honlapján ingyenesen elérhető kiváló minőségű ingyenes hangmintagyűjtemény, ami a legtöbb stílust, és hangszertípust lefedi. Sok hangszínt optimalizáltak (jobb minűségűek lettek, ugyanabban a méretben), sőt több, mint 100 új hang került ide a String (vonósok), Voice (énekhang/kórus), és Folk (népi hangszerek) kategóriákba. 

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Megújult, és áttekinthetőbb lett a felület, ahonnan letölthetők a hangszínek, MINDEN EGYES mintához rövid kis demó tartozik, így könnyebben kimazsolázható, amit keresünk, majd csomagban, de akár egyesével is letölthetők a meghallgatás után. A letöltött “.nsmp” formátumú fájlt (miközben USB kapcsolat van a számítógép, és a hangszer között) a Nord Sound Manager szoftverben simán csak be kell húzni egérrel a Sampler szekció hangszínei közé (mint eddig is). A tömörítő-algoritmusnak köszönhetően már elég sok jó minőségű minta elfér így a sampler-modulban. 

Fontos, hogy a legfrissebb OS-t kell feltölteni a hangszerekre, a Nord Sample Library 2.0 a következő hangszerekkel, és azok operációs rendszereivel kompatibilis: 

  • Nord Stage 2 EX v2.10+
  • Nord Stage 2 v2.10+
  • Nord Piano 2 v1.20+
  • Nord Electro 5 v1.00+

A Nord Electro 3, Nord Electro 4, és Nord Wave típusokhoz egyelőre a korábbi verziójú minták érhetők el, a Nord Sample Library Archive linken. 

A Nord Eelectro 4-hez már készül az OS frissítés, amivel képes lesz a 2.0-ás hangkönyvtárat fogadni. 

Az új Nord Sample Library 2.0 ide kattintva böngészhető!

 

Link to comment
Share on other sites

  • A/D unfeatured this topic
  • 2 weeks later...

Hihetetlen, hogy még Electro 3-hoz is adnak frissítést.

Ha pedig még a Wave-esek kicsiny, ám annál fanatikusabb táborát is megörvendeztetik egy új OS-sel, akkor tényleg le a kalappal a felhasználó-támogatásuk előtt!

Erről esetleg van valakinek (belső ;-)) infója?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...