Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

RME - HDSPe PCI Card


babics

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

10 órája írta beatteo:

Heló! Mi erről a véleményetek? Más audió interfészekhez is használható, mint RME? http://www.rme-audio.de/en/products/hdsp_pci_interface.php#4

RME - HDSPe PCI Card.png

Ez egy RME interfész, tehát jo...:)

Viszont ez egy elég régi, zárt formátumu darab, és ami FW csatlakozónak néz ki, az nem az, hanem az RME saját szabványú illesztője. ami csak RME hardverekhez alkalmas. (Digiface, Digiface-II, stb.)

 

Ha ilyesmikben gondolkozol -ami egyébként szerintem a jó irány, tehát digitális interface + külső konverterek igény szerint, nekem is ez van- akkor az RME RayDat a megoldás. Az mindenhez jó, és atomstabil, ami ADAT csatlakozós. Abból tud 32 I/O-t, + 2 AES/EBU I/O-t, + 2 sPdif I/O-t, valamint kettő MIDI I/O-t. Viszont minden konvertert, legyen az A/D, vagy D/A külön kell beszerezned. Igaz viszont, hogy ezeknél a Behringertől a csillagos égig állnak nyitva a lehetőségek, akár az évek csorán cserélgetve, akár, fejlesztve a rendszeredet. De, már ahhoz is, hogy egyáltalán "megszólaljon" egy RayDat kártya, kell legalább egy ADA8200, és egy egyszerű monitorvezérlő, hogy legyen hangerőgombod, és valamid, amibe be tudod dugni a fejhallgatódat. Viszont így alapból lesz már egy 8 audió I/O-s rendszered, aminek a minőségét a Behringer előfokjainak és konvertereinek a minősége határozza meg. Ami vagy elég (nem olyan gáz egyébként, amennyire annak tartják, végülis MIDAS), vagy később cserélhető pénztárca függvényében.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...