Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

színpadképes hangszínek effektezése/kitekerése


bazookabill

Kérdés

Nemrégiben átálltam a laptop+usb audio interface alapú zenélésre mind otthon, mind élőben. Pár kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban, még nem sikerült megválaszolnom.

Eddig hardver hangszereket használtam, egy régi analóg ELKA orgonát, a többi hangszínre egy Yamaha A3000-es samplert. Ehhez képest a lehetőségek száma nőtt, viszont nem tudtam még olyan karakteresre, vastagra kitekerni a szoftverhangokat, amit megszoktam az előzőktől.

Félreértés ne essék, nem a "hardver/szoftver szintetizátor - vékonyan/vastagon szól" vitát akarom egy új színtérre hozni, nem ez érdekel most. Az érdekelne, hogy aki hasonló hangszíneket használ (rhodes, clavinet, hammond, zongora, strings, analóg szintetizátorok), és szintén pc alapú zenéléssel foglalkozik, egyrészt milyen szoftver szintetizátorokat/samplereket használ, másrészt azokhoz milyen effekteket, filtereket használ, hogyan tekeri ki, hogy tökösen szólaljanak meg? Ehhez én sosem értettem igazán, ezért pár jótanácsot szívesen fogadok.

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Pár hónapja vettem egy orgona szimulációt iPad-re, és a gyártója további cuccai között találtam egy ToneStack nevű (fizetős) effekt gyűjteményt.

Igaz, ez nem PC-s környezet, de ha egyszer rákapsz az iOS világára, akkor érdemes lesz kipróbálni.

Ebben a demóban gitárral mutogatják a képességeit, de gondolom más hangszerre is jól használható:

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...