Jump to content
Ménemszól.hu

Hobbitorzítás (ARCHÍV: 2010.02.26)


A/D

Recommended Posts

…mikor elkezdtük ezt a gitározósdit, látszott, hogy rengeteget kell kisérleteznünk. Pl. építettünk egy Metroamp JTM45-öt a megvásárolható készletből: tudjátok, egy rakás ellenállás, kondenzátor, kábel, potméter, trafó, összeszerelési instrukció, miazmás. Az ember ehhez a szabadidejét adja, és így egy egészen autentikus 1968-as vintage Marshall erősítő másolathoz jut – ha már a Marshall ezt nem teszi meg nekünk.

gallery_1_4_8478.jpgmed_gallery_1_4_46965.jpg

Az eredmény nagyon tetszett mindenkinek és mivel a bekapcsolás se követelt emberi életet (viszonylag kevés “CE” minősítéssel rendelkezik a cucc), felvettük a hangját. Ha pedig már úgyis zajlottak a Rockspace felvételek, kértem Silket, hogy kapáljanak már fel hozzá egy dobot, basszust, itt egy énekes ‘oszt akkor maradjon ez meg az archívumunkban.

Már csak azért, mert kollegám, Fejes “MadHead” Tamás csinált róla egy nagyon pepec gyorsított látványvideót. A Metroamp peripllanat nem érdekes számunkra mint üzlet, de hátha lesz olyan, akinek tetszeni fog az anyag, vagy ha van kérdés, azt szívesen megválaszoljuk. Először tehát ez, majd a post végén egy audió mp3 az elkészült ketyere akció közben :)

http://www.youtube.com/watch?v=lTLJiSKMAT0&feature=player_embedded

Még mielőtt bárki nekiáll kritizálni, leszögezem, hogy ezzel a felvétellel nem volt különösebb célunk (magunknak gyakorlat, tanulmány), nem világrengetésnek készült. Az ének pl. élő, elejétől a végéig (Silk behozott egy vidéki ACDC emlékzenekart a boltba, akik még stúdiót se láttak. Elmondása szerint nagyon aranyos kivarrt gyerekek voltak). Nem volt továbbá célunk autentikus vintage hangképet készíteni, a mai világban az az ősrock ma már nagyon furán hat a “dűlöngélő” tempójával, a középnehéz hangképével stb. Ez most “csak úgy”…

És végül lineárban, letölthetőben:

Ebből a bejegyzésből főoldali cikk lett

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...