Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Stúdió Monitor - Stereo vagy 2.1?

galingong

Kérdés

Sziasztok!

A kérdés adott, de kiegészíteném, hogy egy kicsit specifikusabb legyek:
Kezndeném azzal, hogy már szinte egyáltalán nem zenélek, tulajdonképpen csak zenét hallgatok (esetleg néha videóhoz keverek hangot, de semmi komoly) egyszerűen megszoktam és megszerettem a "studio grade" cuccokat, de inkább multimédia-jellegű felhasználásról van szó. Már 4-5 éve egy pár Tannoy Reveal 501-et használok, ez egy 5" mélyközéppel ellátott near-field monitor, szeretem, ismerem, elégedett vagyok vele, szép, pontos a közepe. 80Hz-től lefelé nem nagyon történik semmi, ami eddig nem is zavart, mert volt mellé egy saját építésű mélyládám egészen a tegnapi napig, amikor az ebben lévő trafó és végfok számomra ismeretlen okból tönkrement. Nem akarom javítgatni, nem is igazán szerettem. Úgy gondolom 3 lehetőségem van, ebben szeretnék segítséget kérni, melyikkel járnék a legjobban.

1. Eladom a mostani hangfalakat, hozzáteszek valamennyit és veszek használtan valami 8" wooferrel szerelt párt (kb. BX8, Rokit8 kategória jönne ki a büdzséből), de pont buknám a szép, pontos középtartományt, amit a Tannoyban szeretek és gondolom ezek is elfogynak 40-50Hz körül
  2. Ugyan ennyiből tudok venni egy kommerszebb, "hifi/házimozi" jellegű aktív mélyládát, ezeket nem egyáltalán nem ismerem, de biztos ki lehet fogni valami használhatót
  3. Veszek egy studio-grade aktív subot - ehhez nincs kedvem, mert a másik két megoldáshoz képest elég drága még használtan is és a kínálat is kicsi itthon. Nem tudom, hogy egyáltalán van-e hozzáadott értéke úgy, ahogy én használnám.

Kiegészítő info - a helyiség kb. 25m2, az íróasztal 1m mély, így az egyenlő-oldalú háromszög (2 monitor és a lehallgatás pozíciója) oldalának hossza kb. 170cm.

Tudom, hogy ez egy stúdió fórum és itt kevésbé ilyen jellegű felhasználásra vonatkozik a kérdés, de mégis szívesebben kérdezek itt, mint egy hifi fórumon :) Előre is köszönöm!

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ekkor: 2019. 08. 11. at 11:40 írta galingong:

Eladom a mostani hangfalakat, hozzáteszek valamennyit és veszek használtan valami 8" wooferrel szerelt párt (kb. BX8, Rokit8 kategória jönne ki a büdzséből), de pont buknám a szép, pontos középtartományt, amit a Tannoyban szeretek és gondolom ezek is elfogynak 40-50Hz körül

Ebben az árkategóriában a Kali Audio LP-6/LP-8 monitorokkal nem bukod sem a mély, sem pedig a szép, pontos középtartományt.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...