Jump to content
Ménemszól.hu

Dangerous Liaison - színtisztán analóg outboard routing, digitális vezérléssel


A/D

Recommended Posts

A Dangerous Music cég piacra dobta Dangerous Liaison nevű termékét, amely lehetővé teszi 6 kedvenc outboard-unk tetszés szerinti összekötését és vezérlését. ( Ez egyébként a közvetlen kapcsolatok számára vonatkozik, láncba kötve ( daisy-chain ), patchbay-t használva vagy a Dangerous Master közbeiktatásával még tovább növelhetjük a hadrendbe állítható cuccok számát ).

dangerous_liaison.jpg

A 6 külső vas kapcsolódási sorrendjét tetszés szerint változtathatjuk, használhatjuk őket sorban vagy akár párhuzamosan is, és ezeket preset-ként elmenthetjük. A "true hard-wire bypass" funkció lehetővé teszi, hogy a használni nem kívánt eszközt teljesen kiiktathassuk a láncból- ez olyan effektre is vonatkozhat, amely nem rendelkezik gyárilag beépítve ezzel a szolgáltatással- így a kikapcsolt vas semmilyen szinten nem szól bele a jelútba. A prémium alkatrészekből összerakott készüléken az A/B összehasonlítás is színezés vagy késés nélkül valósulhat meg, emellett lehetőségünk van belehallgatni a bemenő, még feldolgozatlan és a processzált jelbe is a Pre- és Post processing monitor kimenetek révén.

Az A és B buszok használhatók két független jelútként, de akár sorosan is köthetjük őket és így is tetszés szerint variálhatjuk a sorrendet: ha például egy eq-t kötünk az 1-es aljzatba és egy limitert az 5-re, akkor az A sort 5-re, a B sort 1-re kapcsolva máris az eq elé raktuk a limitert.

A párhuzamos jelfeldolgozás pedig lehetővé teszi az eredeti és az effektezett jel egymástól független keverését és kezelését: küldjünk rá például egy dobsávot a vas kompresszorra, nyomjuk össze jól, majd utána tetszés szerinti mértékben hozzákeverhetjük az eredetihez- mindezt ezen a készüléken belül.

Ettől a "Veszedelmes Viszonytól" nem kell tehát félnünk; használhatjuk akár a felvételek során: csak el kell mentenünk a kedvenc ének, gitár, stb. miksi előfok-kompresszor-eq kombinációinkat- majd egy gomb megnyomásával bármikor előhívhatjuk a megfelelőt.

Alkalmazhatjuk keverésnél is: az A és B buszt külön használva sávozáshoz vagy pl. a dobok párhuzamos kompresszálásához vagy akár mastering során is, mivel a külső eszközök sorrendjét tetszés szerint változtathatjuk: cserélgethetjük az eq-kat, kompresszorokat vagy akár külön setup-okat hozhatunk létre a processzálni kívánt zenei stílusoknak megfelelően.

Főbb tudnivalók tehát röviden:

- 6 sztereó inzert loop, ami két függgetlen sztereó buszhoz rendelhető

- Flexibilis loop párhuzamos processzáláshoz

- Azonnali routolás, kapcsolás, csere és belehallgatás funkciók

- Tracking, Mixing és Mastering konfigurációk mentése és betöltése

- Tökéletesen kompatibilis a Dangerous Master készülékkel

Piacra kerülés: 2011 augusztusától, javasolt ár: 1950 EUR

A termék lapja itt található

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...