Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Yamaha O1V96 VCM integrálása házi stúdióba


tympan25

Kérdés

Szewasztok!

Nem oly rég kb. 1 hónapja vásároltam egy digitális Yamaha keverőt ,amely az O1V96 VCM típus megnevezést viseli magán.A szándék amiért megvettem,az az ,h egyszerre több hangszert tudjak egyidőben rögzíteni,kihasználva közben a eq a compressor,gate,limiter adta lehetőségeit,ezenkívül pedig a mixelést szeretném rajta keresztül vezérelni.A baj csak az,h teljesen amatőr tejfölös szájú gyerek vagyok a témában, és azonkívül ,h a yamaha studio managert ( a konzolhoz mellékelt szoftvert )sikeresen telepítettem és synchronizáltam, sajnos semmi többet nem tudtam vele csinálni.

Van egy Sony laptopom,amelyre az Ableton Live 8 Suite és a Cubase 5 van feltelepítve. Ezekkel szeretném összekötni,synchronizálni a mixpultomat.Eddig a dalaimat a Tascam US-144 hangkártyával rögzítettem.Most viszont be szeretném iktatni a yamaha keverőt is a láncba,h azon keresztül menjen be és jöjjön ki a jel,de fingom sincs h ezt hogyan csináljam, vagy h mire van szükség hozzá stb.

Tehát szükségem lenne pár útmutatásra,h mit mivel kell összedugni, és h a DAW szoftverekkel hogyan kell synchronizálni a pultot. Bocsi mindenkitől, h ily mértékű az idiotizmusom a témával kapcs. ( a szöveg megfogalmazása is erre utal :) ,de szeretném megtanulni és használni ezt a kütyüt.

Előre is köszönöm a segítséget minden Tagnak,akik a hozzászólásaikkal a megfejtéshez rugdosnak közelebb. :)

Tom

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

app_ph_pop_01.jpg

Kezdésnek próbáld meg ezt a (fenti kép) felállást, az audio interface lesz a tascam , tehát a felvétel ezen zajlik, valamint a cubase-ben beállítod a controll surface-nek a yamahát, és tudod a jelszinteket állítani a cubase keverőjén, persze ehhez össze kell kötni az usb-t is, késöbb lehet játszadozni az aux csatornákkal, ha a keverő beépített effektjeit szeretnéd használni.

Link to comment
Share on other sites

Koszonom Oscar! Igen van SPDIF a Tascam-on, ugyhogy valoszinuleg igy fogom alkalmazni, amint sikerul beszereznem a kabeleket, de sajna meg nem jutott ra idom.Ezt a Master/ Slave syinkronizalast hol,miben es hogyan tudom megvalositani?

Analog modon is tudnam integralni a keveropultot? Az hogy tortenne?

Link to comment
Share on other sites

Ezt a Master/ Slave syinkronizalast hol,miben es hogyan tudom megvalositani?

A Tascamnál gondolom a control panelen van ilyen beállítás, hogy a clock-ot az S/PDIF-ről vegye, vagy internal legyen, a Yamahán vmilyen system v. global paraméterrel lehet ugyanezt beállítani. A manualokban biztosan benne van. Én a Yamahához szinkronizálnám a hangkártyát inkább, de elvileg bárhogy kellene működnie, ha egyik a master (internal sync), másik legyen a slave (external sync).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...