Jump to content
Ménemszól.hu

Test Drive Sorozat 3. epizód: JMI AC30/6 TB erősítő


gaborvari

Recommended Posts

Elérkezett végre a harmadik teszt ideje! Tesztalanyunk ezúttal egy nem mindennapi erősítő, a JMI AC30 modellje. Művelt barátunk, Erdész Tamás szinte mindent elmond róla a teszt során, a hangszórókból pedig gyönyörűen süvölt a JMI saját gyártású Blue Alnico hangszóróinak hangja, ami magáért beszél.

A gitár az egyik nagy kedvencünk, a Suhr Classic T Butterscotch, ami határozott tranzienseivel szépen kidomborítja az erősítő amúgy is szép, érthető karakterét. Bemutatásra kerül a John Suhr által szabadalmaztatott SSC (Silent Single Coil) elektronika is, ami rengeteg gitárosnak tehet majd nélkülözhetetlen szolgálatot a színpadon, vagy a stúdióban, hiszen már egy egyszerű Backplate formájában is beszerezhetjük, és bármilyen strat jellegű gitárba könnyen beszerelhető.

Érdekes, hogy nagyon sokáig nem tudtunk dönteni AC30 ügyben. Még a teszt forgatása előtt is beraktuk a saját VOX-unkat, és próbáltunk megfejteni, hogy melyik a jobb. A VOX egy 1993-as angol gyártmány nyáklapos elektronikával - elvileg semmi különös nincs benne, mégis hosszú éveken keresztül mindig elevenen felfalta ellenfeleit. A JMI esetében viszont emberére akadt, és végül testületileg megegyeztünk abban, hogy bár a régi VOX eszméletlenül bájosan tolja a középmagasakat, a JMI kiegyenlítettebb és dinamikusabb megszólalással bír.

Most pedig halljunk néhány dögös témát Tamástól, ahogy éppen megszelídíti ezt a páratlan erősítőt:)

http://www.youtube.com/watch?v=16i7RipBvK0&feature=player_embedded

Ebből a bejegyzésből főoldali cikk lett

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...