Jump to content
Ménemszól.hu

Optigan és Orchestron hangok a Nord hangkönyvtárban!


A/D

Recommended Posts

A Nord bizniszmodellje nagyon furcsa, de működik, és egyre többen értik meg és élvezik az előnyeit ennek: ha megveszel egy hangszert tőlük, évekig ingyen jönnek ki hozzá a hangkönyvtárak (ezzel szemben szoftvereknél ugye a legkisebb upgrade-ért is fizetsz, illetve a vasaknál meg ha kihoznak egy újabb modellt, többnyire a régit ki lehet dobni, mert arra nem elérhetők a hangok).

A mai nap bejelentettek két új, ingyen letölthető hangkönyvtárat, melyet megeszik minden Nord Electro 3, Nord Wave, Nord Stage és Nord Piano. Az Optigan és az Orchestron a híres Mellotron és Chamberlin hangszerek leszármazottai. Analóg mechanikus sample lejátszók voltak ezek annyi különbséggel, hogy optikai lemezeken (!) tárolták a hangokat, ennek révén sokkal hordozhatóbbak és megfizethetőbbek voltak a szalagos elődöknél. A hangok cseréje is sokkal egyszerűbb volt, de az elérhető hangminőség ezekkel a lemezekkel igencsak korlátozott volt. Híres felhasználók pl. Kraftwerk (a kórus hang a "Radio Activity-ben egy Orchestron), Elvis Costello, Devo, PJ Harvey és még sokan mások.

Minden minta retusálatlan és tartalmazza az eredeti mechanikai zajokat és velejárókat - olyan hiteles a hangzás, amennyire csak lehetséges!

Mindenképp érdemes elmenni, és meghallgatni a demókat itt. (Ugyanitt le is tölthetők)

post-1-0-56988100-1318606131_thumb.jpg

post-1-0-16792800-1318606141_thumb.jpg

post-1-0-11218500-1318606148_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ha jól tudom, Nord Pianoba csak a Piano Lib. tölthető be, ez viszont synth kategória!

Ez elírás, vagy tényleg van más is amit a Nord Piano fogadni tud?

(mondjuk legjobban a saját sample importnak tudnék örülni...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...