Jump to content
Ménemszól.hu

Ár/érték-arány rekord: UA 4-710 Twin Finity


gaborvari

Recommended Posts

Ha valaki egy ideje már benne van a Recording bűvös témakörében, előbb vagy utóbb eljut arra a szintre, amikor elkezdi érzékelni az őt körülvevő berendezések technikai határait. Ez egy veszélyes szakasz a fejlődésben, mert abban a minőségi kategóriában, ami már kielégítené a megnövekedett igényeket, a súlyos százezrek ijesztő hirtelenséggel történő elköltésének veszélye a sokszorosára nő:) Általában az is igaz ezen szakma eszközeire, hogy árban nem nagyon létezik középút. Tehát ha már nem elégít ki bennünket egy százezer forintos mindentudó, sokcsatornás kompakt "interfész-konverter-előfok hibrid" (amiben sejthetően kb. 1500 Forint lehet egy mikrofon előfok előállítási költsége), akkor bizony elkezdhetjük az egész rendszert részenként összerakni olyan eszközökből, amelyeket már igazolt az idő (vagy legalábbis a gyártó céget), és biztosan tudható róluk, hogy nem ők lesznek a szűk keresztmetszet.

med_gallery_2_4_28558.jpg

Hanem az egyik legfontosabb Pro Audio gyártó, az Universal Audio nemrég megörvendeztetett bennünket egy nem mindennapi eszközzel, ami szintén egy hibrid, de nem úgy tűnik, hogy a rossz fajtából. A 7-410 Twin Finity-vel ugyanis kapunk 4 darab Twin Finity előfokot, amit előfokonként vehetünk minimum kettőnek, hiszen ez tulajdonképpen egy csöves és egy tranyós előfok egyben, melyeknek a hangját tetszőlegesen összekeverhetjük, tehát a csöves és a tranzisztoros hang között kvázi végtelen skálán mozoghatunk. Kapunk továbbá 4 új tervezésű 1176-ra hajazó kompresszort, ami azért elég jól hangzik, még akkor is, ha csak két állása van (fast és slow), valamint pofátlan módon még hozzácsaptak 8 csatornányi A/D konvertert is, ami szintén nem zsákbamacska, hiszen a cégnek ugye van egy hétpróbás, abszolút high-end konvertere is, a 2192 személyében.

gallery_2_4_12056.jpg

Ez így összesen, szigorúan számolva is 16 darab high-end komponens, amivel ha józan paraszti ésszel elosztjuk a termék bruttó 560 000 Forintos árát, akkor igencsak nagyot nézhetünk! Ez konkrétan jobb ár/érték arányt jelent, mint pl. az eddig verhetetlennek gondolt Focusrite ISA One Digital, ahol jóindulattal 4 high-end komponens (miksi előfok, hangszer előfok, sztereo ADC) jut az előfok 180 000 Forintos bruttó árára, de ne feledjük, hogy a 4-710 esetében a tone-blending funkció azért nagyban megnöveli a lehetőségek és a felhasználási területek számát. Szerintem aki hasonló nagyságú beruházáson töri a fejét mostanában, annak INSTANT GET, de azért nézzenek utána a többiek is:)

Ebből a bejegyzésből főoldali cikk lett

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...