gaborvari Létrehozva March 15, 2011 Létrehozva March 15, 2011 Mire lehet jó egy 5 Wattos gitárerősítő? A Blackstar HT-5 szériája talán az egyik legjobb példa arra, hogy gyakorlás, vagy stúdiófelvétel esetében nyugodtan köthetünk kompromisszumot a hangerő tekintetében, ami nem feltétlenül jelent megalkuvást a hangzás szempontjából. Mivel szerencsénk volt kipróbálni több Blackstar terméket is az utóbbi hónapokban, nyugodtan állíthatom, hogy a HT-5 semmiképp sem a cég low-budget megoldása a vékonyabb pénztárcájú hathúrosok számára (ellentétben a Venue szériával - azok tényleg belépő szintűek sajnos), hanem egy átgondolt, minőségi konstrukció, ami önmagában is megállja a helyét, mindenféle mérlegelés és hasonlítgatás nélkül. Az erősítő a "kevesebb néha több" elvéhez ragaszkodva nem a szolgáltatások számával, hanem azok értékével kecsegtet. A tiszta csatornán pl. egy darab potméterünk sincs a hangszín állítására, de egyszer sem éreztem, hogy babrálnom kellene a hangszínt. Találkoztam én már olyan hasonló kategóriájú "gyümölcsszínű" erősítővel, ahol nem csak hogy korlátozott volt a hangszín állításának lehetősége, de a "tompa-fedett" és a "dobozos-vékony" hangzások között sehogy nem akart előkerülni az arany középút:) Állításainkat alátámasztandó, készítettünk egy kis videót tesztet is, ahol az erősítő legfontosabb hangszínei szólalnak meg. Bemutatásra kerül a Blackstar által szabadalmaztatott Infinite Shape Feature (ISF) elektronika is, ami az alap hangkarakteren kívül a hangszínszabályzó töréspontjait és a szűrők karakterisztikáját is változtatja. A videóban termésetesen szerepel egy Suhr gitár is, a gyönyörű és modern Guthrie Govan Set Neck. Click here to view the címlap
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.