Jump to content
Ménemszól.hu

Blackstar HT-5 Tesztvideó


gaborvari

Recommended Posts

Mire lehet jó egy 5 Wattos gitárerősítő? A Blackstar HT-5 szériája talán az egyik legjobb példa arra, hogy gyakorlás, vagy stúdiófelvétel esetében nyugodtan köthetünk kompromisszumot a hangerő tekintetében, ami nem feltétlenül jelent megalkuvást a hangzás szempontjából. Mivel szerencsénk volt kipróbálni több Blackstar terméket is az utóbbi hónapokban, nyugodtan állíthatom, hogy a HT-5 semmiképp sem a cég low-budget megoldása a vékonyabb pénztárcájú hathúrosok számára (ellentétben a Venue szériával - azok tényleg belépő szintűek sajnos), hanem egy átgondolt, minőségi konstrukció, ami önmagában is megállja a helyét, mindenféle mérlegelés és hasonlítgatás nélkül.

med_gallery_2_4_49117.jpg

Az erősítő a "kevesebb néha több" elvéhez ragaszkodva nem a szolgáltatások számával, hanem azok értékével kecsegtet. A tiszta csatornán pl. egy darab potméterünk sincs a hangszín állítására, de egyszer sem éreztem, hogy babrálnom kellene a hangszínt. Találkoztam én már olyan hasonló kategóriájú "gyümölcsszínű" erősítővel, ahol nem csak hogy korlátozott volt a hangszín állításának lehetősége, de a "tompa-fedett" és a "dobozos-vékony" hangzások között sehogy nem akart előkerülni az arany középút:)

Állításainkat alátámasztandó, készítettünk egy kis videót tesztet is, ahol az erősítő legfontosabb hangszínei szólalnak meg. Bemutatásra kerül a Blackstar által szabadalmaztatott Infinite Shape Feature (ISF) elektronika is, ami az alap hangkarakteren kívül a hangszínszabályzó töréspontjait és a szűrők karakterisztikáját is változtatja. A videóban termésetesen szerepel egy Suhr gitár is, a gyönyörű és modern Guthrie Govan Set Neck.

Click here to view the címlap

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...