Jump to content
Ménemszól.hu

Nord Stage 2 (WINTERNAMM 2011)


A/D

Recommended Posts

Szóltak, hogy lesz, és lett. Februártól kapható a Nord Stage 2, ami világszerte az egyik legnépszerűbb színpadi zongora vagy szintetizátor, a Nord Stage EX modellt váltja le.

Úgy nézzük, hogy a Stage 2 most behozta azt, amivel a kisebb és olcsóbb Nord Electro 3 vagy Nord Piano többet tudott. Sőt...

A zongora szekcióban húrrezonancia modellezés, dinamikus pedálzaj, a Nord Stage EX memóriájának kétszerese, mely fogadja akár a V5-ös Piano könyvtárat is (ingyen letölthető a gyártó honlapjáról. Érdemes meghallgatni a demókat itt!)

Az orgona szekció szintén feljöt a Nord C2-es orgona szintjére, sőt, egy új leslie szimulációval bővült.

A szintetizátor részben arpeggiator és Nord sample playback funkció került. Viszi tehát a Chanbelrin és Mellotron könyvtárakat is (vagy a többi mintát, melyek szintén ingyenesen hozzáférhetők a Clavia honlapjáról). Természetesen a Nord Stage 2 tulajdonosok saját samplekönyvtárakat is gyárthatnak a számítógépes szerkesztőprogram segítségével. Óriási hír, hogy Nord Wave gének is bekeveredtek a DNA-ba, tehát az analóg-stílusú digitális hullámformákkal és FM-mel is lehet bűvészkedni!

További újdonságok a MIDIzhetőség USB-n keresztül, monitor bemenet, MIDI szinkron (arpeggio és delay funkciókhoz ez nagyon lényeges).

UPDATE: mellékelünk egy táblázatot, ami nagyon részletesen összefoglalja a Stage 2 és a korábbi EX modellek közti különbséget. Ebből látható, hogy ÚJ mechanikát is kaptak a kalapácsos hangszerek: "improved repeatability".

A Nord Stage 2 tervezésekor továbbra is az első és utolsó szempont a színpadon előadó zenész igénye, ezért minden funkciónak a gombjait és tekerőit kirakták az előlapra, minden azonnal elérhető. A Nordok kezelhetőség és irányíthatóság szempontjából a mai napig páratlanok.

A hangszert Stockholmban gyártják kézzel, ahogy eddig is, márciustól kapható. Ára a mostani leköszönő modell ára. Itt található a webshopban.

nordstage2.jpg

nordstage2_namm_folder-whats-new-v4.pdf

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...