Jump to content
Ménemszól.hu

Softube Console 1 mkII


A/D

Recommended Posts

A Console1 előző verziója világszerte nagyon népszerű volt: példátlanul elégedettek a használói, és ez érthető is. Az új változatot mostjelentették az új funkciókon túl azért lehet itthon is népszerű, mert kínába vitték a gyártást, így most 500 dolláros kisker ára lesz neki, ami nagyon kedvezőnek mondható.

Nagyon röviden mi ebben a pláne:

1) A konzol úgy van kialakítva mintha egy keverőpult 1 csatornája lenne: egy kompresszor vagy EQ kezelőszervei nagyon hasonlóak, ezért mindenképp előnye van az általános midi kontrollerekhez képest. itt gondolok az EQ-dinamika és a csatorna bypass kapcsolójára, az EQ bandjeire, stb stb. Nagyon kézreáll, nagymértékben javítja a workflow-t

2) a saját pluginjeik, amit erre csináltak (SSL és Neve csatorna szimulációk) nagyon meggyőzőek.

Ami pedig most ehhez még hozzájön:

Együttműködik a Universal Audio pluginekkel! Tehát mostmár nem csak grafikailag és soundra hasonlítunk az eredeti berendezésekre hanem érzetre is :)  

A Softube termékei érkezőben vannak a Hit Space-be....

Addig is a gyári termékoldal: https://www.softube.com/console1.php

 

console1_mkii_withOSD-transp.png

console1_mkii_close3.jpg

console1_mkii_close4.jpg

console1_mkii_top_lit.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon jó kis cucc. Egyébként én nagyon hiányolom az ilyen összetett midi kontroller dolgokat, főleg a motoros faderes nagyon kevés. Behringernek, Icon és természetesen a Mackienek vannak ilyen termékei. Pl. én tuti vennék egy ilyet, ha kicsit ötvöznék az ilyen motoros faderes, mixer kontrollerekkel. 

Link to comment
Share on other sites

Csuzlee, bőven vannak a piacon motorfaderes távvezérlők, csak legfeljebb nem tudsz róluk. Valószínűleg nem a kínálat a gond, hanem az ár. Téged is gondolom ez tart vissza. Meg az, hogy nem sok értelmük van igazából. Ma szinte mindenki szerkeszti az automatikát.

Azért ez itt most más: egérrel állítani egy darab hangerőt nem kunszt, de az EQ, kompi beállításai több gomb ideodatekerésének interakciója. 

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó kérdés!

Szerintem VST buffernyit egy irányba. 1-2 ms lehet véleményem szerint. 

KIVÉVE! ha delay kompenzáció miatt az egész session késik. Ez UA pluginek esetében sok is lehet, KIVÉVE ha az UA console-on levő plugineket csavarja,

mert akkor viszont nagyon durván gyors lehet. 

Kitűnő felvetés.

Amúgy próbáltam a Softube csatorna pluginjeit, szerintem nagyon jók első hallásra (nem mixben, csak úgy önmagukban, per track, idegen fülhallgatón). Mindenképp tesztelni kell.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...