Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    79
  • megtekintés
    59.006

Az első Szinti Klub


Koródi Csaba

2.780 megtekintés

Különleges eseményen volt alkalmam részt venni. Az első Szinti Klub-on! Rég áhított lehetőség ez nekünk, szintimániásoknak. Eddig csak a Hangfoglaláson volt lehetőségünk összefutni egymással és a hangszerekkel, az üvöltő gitárerősítők és PA demonstrációk kereszttüzében… ilyen körülmények között pedig a szolídan fülhallgatózó szintinyűvők számára a fülhallgatóba burkolózás is esélytelen a hangszerek élvezetére.

 

 

 

 

 

P1010023.JPG

 

 

 

Ezúttal csak nekünk jöhetett létre valami új. Ez az az esemény, ahol nem lehet és nem is kell egyetlen hangszert sem kiemelni a másik ellenében, mert ide mindenki hallgatózni és találkozni jött. Ez az az esemény, amire a Barátnőm is csak azt tudta mondani, hogy menjek csak!

 

A bejáratnál mindjárt Horváth Bálint fogadott, aki üdvözölt és pontosan tudta, hogy hol tartok éppen a hangszerek terén, majd még a szülinapi pizzával is megkínált. Később AD is személyesen üdvözölt. És úgy egyébként az egész eseményre elmondható, hogy több ember ugyan először futott itt össze, de néven szólították egymást, vagy a fórumneveik alapján ismertek egymásra. Innen is Üdvözlök Mindenkit, akivel szót váltottunk, majd a hangszerek erdejében elkavarodtunk egymás mellől!

 

A hangszerek közé érve azthiszem a továbbiakban részletezhetetlen az élmény. Alkalmam nyílt kipróbálni a legújabb KORG MS20 mini-t és a King KORG-ot, de belehallgathattam régi klasszikus hangszerek hangjába is, amelyek már csak olyan lelkes gyűjtőknél lelhető fel, akik elhozták az eseményre és lehetővé tették a kipróbálásukat, ahogy Hanuska Gábor a saját KORG MS20-MS50 kombóját is kirakta köztekergetésre. Ez azthiszem mindenképpen dícséretet érdemel mindenkinek aki hozzájárult a hangszerével ehhez az eseményhez!

A teljesség igénye nélkül láttam, hallottam az említett KORG újdonságok mellett Elektron 4Analog-ot, Arturia Mini Brutal-t, NordWave-t, MOOG SUB Phatty-t, Little Phatty-t, Mini Moog-ot, Analoge Solutions-t, YAMAHA CS30-at, EMULATOR I-et, III-at, Drumulator-t, SP-12-t, SP1200-at, ROLAND JUNO 60-at, SH09-et, JUPITER 8-at, és ha már ott volt, hozzáhallgattam a GAIA-t is, amiből könnyen ráébredhettünk, hogy mi fán terem az igazi analógok Istene… Hallhattam egy kis YAMAHA Motif XF6 és MOX8 Jam-et és láttam egy Physis Piano-t is, amit szívesen kipróbáltam volna, de egy kisfiú igen hosszan ücsörgött rajta és egy-két ujjal nyomkodta csak úgy unalomból, később pedig eltűnt a hangszer. A két Yamaha mellett volt még egy KURZWEIL PC3K, és egy ROLAND Juno Di is, hogy a sample alapú hangszerek kedvelői se unatkozzanak, így természetesen ezeket sem hagytam ki a nyomkodásból.

 

A hatalmas modular hegyekre már leginkább csak a számat tátottam. Férfiasan be kell vallanom, ezek a berendezések nekem már magasiskolát képeznek, így az esélytelenek teljes nyugalmával bőven elég volt ácsorogni és nézegetni (hallgatni) hogy a hozzáértők mit kihoznak belőlük… egy dolog azonban biztos: halvány sejtelmem sincs, hogy hol máshol az országban láthattam volna ilyen analóg szinti-hegyomlásokat működés közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

P1000990.JPG

 

 

 

 

 

 

P1000970.JPG

 

 

 

P1000972.JPG

 

 

 

 

 

 

P1000968.JPG

P1010027.JPG

P1010021.JPG

 

 

 

 

P1010004.JPG

 

 

 

 

P1010005.JPG

 

P1000985.JPG

 

 

 

 

P1010003.JPG

 

 

 

 

P1000983.JPG

 

 

 

P1000998.JPG

 

 

 

 

P1010017.JPG

 

 

 

 

 

P1010014.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source

  • Like 1

1 hozzászólás


Recommended Comments

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...