Jump to content
Ménemszól.hu

WNAMM2013: AIR Music Technology IGNITE zeneszerkesztő


A/D

Recommended Posts

Már láttuk egy korábbi videóban (2012-es AES), hogy egy remek új zenei szoftver bontakozik ki, amely véleményünk szerint bizonyos feladatokhoz hatékonyabb lehet a meglevő DAW-knál. Jelenleg egyszerű, mint a faék, de mindenképp érdekes.

Az IGNITE-ről van szó, melyet nem lineáris szerkesztőnek hívnak. A lényege, hogy a dalokat organikus módon lehet benne létrehozni. Az eddigi szoftverek a stúdióban történő felvételkészítés módszereit alkalmazták, míg az Ignite a kreatív folyamatot próbálja támogatni - és ez most nem egy marketing frázis, hanem mint látni fogjátok, valóban jó összefoglalója ez a működésének.

Hagyományosan a DAW-okban egy idővonal és sáv rendszerben lehetettdolgozni. Az Ignite ehhez képest ötleteket képes megörökíteni, melyeket clipeknek hív. A clipek akármilyen hosszúak lehetnek, és nem kell őket időben összeigazítani a meglevő struktúrákkal (a többi sávval). Különböző ötleteket párba lehet állítani vagy összecsoportosítani, melyek egész dalt adhatnak ki. Az Audio és MIDI clipek szabadon kombinálhatók, szerkeszthetők, rendezhetők igény szerint. Az effekteket clipekhez és felvételekhez lehet rendelni.

Persze egyéb különleges tulajdonsággal is rendelkezik, akit érdekel olvassa el, esetleg egészítse ki.

Egy videó a nem linearitásról a gyakorlatban:

post-1-0-92660600-1359058861.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...