Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Milyen háttértárat javasoltok Logichoz?


johnymusic

Kérdés

Hú, egy gyors kérdés, lehet nem is itt kellene feltennem, de tuti kapok választ itt is tőletek...Melyik a legoptimálisabb winyó a MAC-nek, amelyik legalább 1,5 TB ? Újra akarom rakni a 10.8.4-et ( ha úgy alakul, talán a 10.9 is, ha final lesz) és már arra csak a Logic Pro X megy, meg egyéb Studio szoftverek!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ez egy új téma, ezért nem szeretjük összeömleszteni más tartalommal.

 

Fogalmazz pontosabban, és kapsz rá választ. Mit értesz azalatt, hogy legoptimálisabb vinyó MAC-nek? Melyiknek? Mac Pro? iMac? Macbook Air? stb.

Külső? Belső? Érted.

 

(Legoptimálisabb nincs egyébként, az optimális nem fokozható: ha fokozható lenne, nem lenne optimális :) )

Link to comment
Share on other sites

johnnymusic: A kérdés még több sebből vérzik. Először is mire kell 1,5 TB? Sávoknak, programoknak, sample library-knak?

Egy kis alapozás. Ha háttértárokon gondolkodsz és zenei alkalmazásokon, akkor van minimum 3 funkció, ami szétválasztható (nem kötelező): 

1. rendszer (OS, applikációk, ide értve a Logic-ot): a kritikus itt az, hogy gyorsan bootoljon, OS szintű dolgokat gyorsan elvégezzen. manapság standard, hogy SSD legyen. írás olvasás is megy keményen.
2. projektek (főleg ha sok sávot használsz): írás mentésnél megy, viszont a projekted lejátszásánál az olvasás kritikus.
3. sample-k, loop-ok, sample library-k: a sample library a legkritikusabb (Kontakt), mert sok esetben nagy méretűek (gigabájtok) és sok fájlból állnak. itt is az olvasási sebesség kritikus. de sok rammal betölthető memóriába, de az oda történő betöltés is sokáig tarthat

a fenti 3 funkció szétválasztható. egy 128-as SSD-s rendszervinyó és 2 további HDD a másik két funkcióra lenne ideális. de bármilyen kombinációval lehet kompromisszumot kötni. pontos típusokkal kapcsolatban nem lényeges a zenei vonulat, egyszerűen írás/olvasási performancia teszteket, tapasztalatokat érdemes keresni a neten (vagy itt persze).

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a segítséget! Tudom, hogy a legoptimálisabb ,a 3  meghajtó van, amiből SSD az OP rendszer. Jelenleg nincs MAC gépem, csak Hack, szóval addig, amíg anyagilag nem tudok váltani, ezzel kell beérnem.

Én a samplek-nek és egyéb plug-inoknak gondoltam egy megfelelő meghajtót! Gondolom van itt olyan, akinek van tapasztalata és tud konkrét típust ajánlani.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...