A/D Létrehozva July 29, 2013 Share Létrehozva July 29, 2013 A lekgíválóbb magyarázó videó és anyag amit eddig láttam. Döbbenetesen érthető, látványos prezentációja a konverziókkal, kvantálással, ditheringgel, analóg vs. digitállal kapcsolatos ügyeknek. Érdemes lenne egyébként lefordítani, mivel annyira jól összeszedett és precíz, hogy én ezt így oktatnám is. Ha valakinek van ideje, megtehetné (én nagyon szívesek segítek, ha valamit nem ért, stb. de nekem időm erre most semmi sajnos) A videó persze nem komplett, tehát végső következtetések levonására (hogy pl. akkor most mennyire jó egy konverter, vagy hol a "bukta" ebben) nem jó, de a HELYES alapismeretek megszerzésére tökéletes, és profiknak is ajánlom. Egy másik anyaga is igencsak gondolatébresztő: 1) a digitális jelek használata megelőzte az analógokét 2) azért terjedt el jobban az analóg, mert ott könnyebb megvalósítani ugyanazokat a funkciókat mint digitálisban. Ha egy fejlett digitális környezet adott, akkor programozni könnyebb, csak a program megírása nem triviális. Addig is, ha valakinek kérdése támad, tegye fel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanta Válaszolta July 29, 2013 Share Válaszolta July 29, 2013 ez elég pro anyag, köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
maudiohu Válaszolta July 29, 2013 Share Válaszolta July 29, 2013 Ez itt egy régebbi, de természetesen máig érvényes alapfokú ismertetés: http://www.megaaudio.de/pdf/pdffiles/apogee_guide.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta July 29, 2013 Szerző Share Válaszolta July 29, 2013 Ez itt egy régebbi, de természetesen máig érvényes alapfokú ismertetés: http://www.megaaudio.de/pdf/pdffiles/apogee_guide.pdf Igen, ez bizonyos dolgokban több és van amiben kevesebb. Szemléletességben, érthetőségben azonban a mostani videó idő-tér ugrás, és ez a mai modern technika és oktatás viszonyának az újraértelmezése. Elképzelni valamit vs látni - óriási különbség. Szerintem Monty ezt még majd folytatja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wendelmar Válaszolta July 29, 2013 Share Válaszolta July 29, 2013 Fasza ez a redhat/ xiph-es videó. Fedora meg hogy berobban amúgy igen jól magyarázott szerintem minden szempontból. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.