Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

MOTU MIDI Express 128 OSX 10.8.5 probléma


Andrew Boney

Kérdés

Üdv minden fórumtagnak.
Pár hónapja vásároltam egy MOTU MIDI Express 128-as face-t, bár win7 rendszerre amin működött is rendesen, de besokaltam a pc-kből, és vettem egy iMac-et, amelyen 10.8.5-ös oprendszer fut.
Néztem a motu honlapját van hozzá driver minden, de a gép valamiért nem akarja mégse felismerni.
Angol tudásom nem az igazi, tehát a google fordító segítségével olvastam az erről szóló fórumokat, a fordítások elég röhejesek voltak. Úgy láttam nem csak én szenvedek ettől a hibajelenségtől.

Említettek már usb hub-os megoldásokat. Vettem egy aktív, és egy passzív usb hub-ot, sőt a gépre is közvetlen csatlakoztattam, de semmi.

Tudnátok-e segíteni, mert ez hírtelen már sokba fáj, és nem tudok több pénzt erre áldozni.

Annyit még leírok, hogy az audio midi beállításokban szépen megjelenik, lehet konfigurálni is a driver miatt, csak a gépet hiányolja.. :)

A segítséget előre is köszönöm.

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

üdv NeoC.
közben sikerült kitörölnöm magam a facebookról, ezért új névvel regisztráltam ide.
Szóval a probléma megoldódott.
Van egy Scarlett hangkarim, és egy motu face-em. a gép folyton ledobta a rendszerről, ne kérdezd miért, fogalmam sincs. Pestről leutazott egy nagyon jó ismerősöm, ledurtuk az os-t, és feltettük újra. A rendszer továbbra sem akart működni... minden rendben volt az audio midi beállításokkal, de mégis megzizzent a rendszer. Már majdhogynem feladtuk a hibakeresést, amikoris rátértünk a szintik midi beállítására, de mindent rendben találtunk. Elindult a kísérletezés, hogy ménemszól.. :)

áttértünk a kábelekre..

hogy jó tanulságos legyen ez a történet, a szintiket leválasztottuk a rendszerről,és elkezdtük a közvetlen vezérlést. hoppá....
a problémát egy vadi új midikábel okozta. érdekességképp egy roland midikábel egy roland V-Synth-it hajtott meg, azaz mégse, mert ahogy kicseréltük egy noname kábelre, megszünt a rajzfilmveszély. A magyarázat: egy digitális hurok alakulhatott ki a rendszerben, ami teljesen megzavarta a rendszert. hát itt a történet vége. Azóta a roland midikábel a korg szintimet hajtja meg hibátlanul.... no comment..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...