Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Monophonic Synth sztereositasa


aries.itsme

Kérdés

Hi,

 

egzelore nemvolt dolgom analog szintikkel, most erkezik majd az elso monophonic. Kerdesem, ki hogyan csinal belole sztereo kepet? Analog kulso kutyukkel, vagy bevezeti a mono jelet a daw -ba es ott sztereositja kulonbozo pluginekkel? Melyekel erdemes probalkozni, mik szolnak jol es mikkel nemerdemes kuzdeni?

 

Koszi az utmutatast elore is ;)

S.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szerintem ez nem ilyen egyszeru. Nem úgy van, hogy szterósítod, hanem végulis errol szól a mixing egy jelentos része.

Pl. panorámázod a kulonbozo hangszereket, de egy hangszeren belul is valszeg tobb kulonbozo sáv van (ill. lesz, mert csinálsz), amit más-máshova helyezel el, kulon az effektek wet-jelét (pl. visszhang), esetleg a duplikáltat csak elcsúsztatva, játszva az automatikával (panoráma, hangero, akarmi), kozos (buss) reverb, de bizonyos hangszereknek kulon reverb, vagy ua. de vmiben más beállítás, mashogy EQ-zva az egyiket és a másikat stb.

És ezt az egészet is (mikor kész a tér) szukítheted, mozgathatod, hogy tok más dolog is beférjen mellé, vagy csak úgy...

A Mid-Side effektekkel is érdekes dolgokat lehet kivitelezni, viszont a mélyhangok fázisaira ugyelni illik, de akár azzal is lehet érdekeseket kísérletezni.

A hangero is fontos, mert a hangosabb hangot gondoljuk elobbinek is. ;) Bizonyos határok kozott.

 

A stereo enhancerek meg a 3D szimuláló plug-inek is ezekkel játszanak, de tobbnyire nem tudják úgy megcsinálni, hogy minden sáv egyszerre jól is szóljon.

A klasszikus térérzethez nagyon lényeges a reverb fajtája és minosége.

Persze erosen stílusfuggo is a dolog, meg hogy klasszikus, valós tér kell vagy vmi durva lebegés. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ez nem ilyen egyszeru... ...Persze erosen stílusfuggo is a dolog, meg hogy klasszikus, valós tér kell vagy vmi durva lebegés. :)

amúgy nem tudom mennyire követitek az alexander publishing oktatóanyagait (szimfonikus zenekarokkal kapcsolatos anyagokat adnak ki: zeneszerzés, hangszerelés stb. ), múlt héten indult az új széria: a Hogyan mixeljünk szimfonikusokat 

 

 

Visual Orchestration 3: DOING The Basic Orchestral Mix™ is the next step with this hands-on video lecture course.

Using the convolution reverb that comes with your sequencing program and the impulse responses (IRs) created exclusively for Visual Orchestration by Numerical Sound, you’ll begin developing your mixing skills with:

1. 5 sets of Early Reflections covering the major orchestral libraries;

2. 3 TILT Filters that apply EQ to the majority of virtual orchestral instruments (including the complete string and brass sections);

3. 4 Reverb Tails covering the small studio up to a larger recording studio (2.0 seconds RT60);

4. 10 video lectures teaching you how to get your sample libraries into the same room so that you can learn to create a professional sounding mix.

By using these custom IRs from Numerical Sound, everyone has the same tools to work with.Result: total practicality in teaching you how to mix!

Bonus Materials 

Visual Orchestration 3: DOING The Basic Virtual Orchestral Mix™ goes one more step. For those owning the original LASS which came with custom IRs designed by Numerical Sound, you’ll be shown how to apply and use what you’ve got.

For those owning the Vienna Suite with FORTI/SERTI, which was also designed by Numerical Sound, you’re receiving spread sheet listings for all the Early Reflections and Reverb Tails showing you how to mix and match them. 

End Results 

By the end of Visual Orchestration 3, you’ll be on your way to creating a professional sounding mix of your music.

 

és elég komolyan elkezdtek belemenni a zengető (ill. a hogyan építsünk zenei tereket )  témába ( http://www.alexanderpublishing.com/Products/Vsual-Orchestration-3--DOING-The-Basic-Virtual-Orchestra-Mix__Spec-VizOrch-03-Dwnld.aspx )

 

kedvcsináló videójuk :

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...