Jump to content
Ménemszól.hu

Focusrite Control 2802


A/D

Recommended Posts

A Focusrite mostanában nagyon vágja, hogy mi kell a népnek: most, hogy a (kaphatóság csak októberben blink.gif) az új, minőségi sztenderdekhez igazodva szükség lesz valami komolyabb hangú monitor vezérlőre is, annál is inkább, mert a RedNet eszközökön ez a funkció nincs jelen.

FF2802small.jpg

A Control 2802-t igazából az Audient fejlesztette, nem tudjuk, hogy a Focusrite szerepe mi volt itt (fejlesztenek, vagy csak rebranding?). Mivel információink kissé hiányosak még, nem tudjuk, hogy van-e különbség az és eközött. Akárhogy is, a Focusrite jól tette, hogy rátette a kezét a dologra, mert ők óriás spílerek abban, hogy árban megagyalják a konkurrenciát. Számítunk tehát arra, hogy ez az eszköz emberközeli áron kerül piacra, mert a képességei alapján ez akár nagyon sokba is kerülhetne.

Lássuk mi ez!!

A 2802 egy ún. "small format recording console" (tehát felvevő pult) ÉS egy vezérlő egyben. Ezt hívja dual layer technológiának. Aki esetleg így érti jobban: kontroller és analóg keverőpult EGYBEN. max 32 bementes analóg összegző (auxokkal) és DAW távirányítóként működik (Logic, Pro Tools, Cubase, Live, stb...), a felhasználó választja, hogy melyik funkcióra van épp szüksége. 8 analóg mikrofon előerősítő is integrálva lett, ennek hangját nem ismerjük, valószínűleg Audient szülemény.

Az analóg összegzőt elég jónak ígérik, 120 kHz-ig visz át jó széles dinamikával.A motorizált faderekez az ALPS szállítja, a kijelző nagyfelbontású OLED, a kontroller ethernetes protokollal dolgozik. A kijelzőn a pluginek beállításai változtathatók.

(A videó az AUDIENT pultról származik, ezért nem tudjuk garantálni, hogy a Focusrite verziója pont ugyanezeket fogja tudni.)

Csatornánkénti 10 szegmenses LED kijelzőt látunk, a fotókról és a leírásból egy nagyon komoly monitorozási szekció körvonalai rajzolódnak ki. Ugyancsak hihetetlen, de az eszközben az eredeti Audient pultban levő analóg busz kompresszor szintén helyet kapott, melyet csatornákra is címezhetünk.

Spekulációink alapján nem zárjuk ki, hogy élő szituációkhoz is kíváló lesz. Kapható 2011. júniusban lesz, ára ismeretlen, viszont itt megvásárolható majd.

A Focusrite termékoldala pedig itt található.

Ha tetszik a cikk és a termék, érdemes feliratkozni a témára, mert ahogy több információhoz jutunk, azt itt fogjuk megosztani.

post-1-0-91452500-1301587389_thumb.jpg

post-1-0-94195300-1301587390_thumb.jpg

post-1-0-91056900-1301587391_thumb.jpg

post-1-0-35312200-1301587396_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Igen, kicsit en is meghokoltem. De ha figyelembe vesszuk hogy 32bemenetes analog summing (auxokat leszamitva24), es ha nagyon jo akkor nem sok. Ha jol erelmezem.

Meg kitudja milyenek az elofokok. Ha focusrite beletolja a 8 ISA sorozatot... :)

Link to comment
Share on other sites

Az arabol itelve nem lesz ISA minoseg..

Nem is az, hogy minőség, mert ez a kategória nem pusztán minőség, hanem sound. Egy ISA esetében senki nem azt nézi, hogy mennyi a jelzaj arány, ahogy a 1176 esetében sem.

Link to comment
Share on other sites

Ez lehet elég über cucc is. Minden azon múlik, hogy mit "tud" az analog szekció, azaz milyenek a preampok és a summing. Persze az ár jósági tényezöje is ettöl függ. Magyarán, ha lesz benne egy teljesen korrekt analog summing, mondjuk legalább SPL szintü, ami szerintem simán lesz is. Plusz a preampok mondjuk megütik "minöségileg" egy ISA szintjét úgy, hogy semmi color, csak natur hangzás. Akkor már nagyon megéri mondjuk a 16+8-asért is a 4000 ojró. Gyakorlatban ugyanis egy kicsi projekt studiónak, vagy a tip-top home studiónak több szolgáltatásra nem igen lesz égetö szügsége. Az emberek úgyis speckó preampokat vesznek a speckó igényeikhez (pölö ének vagy gitár...), tehát egy ilyen pultban az a legjobb, ha "semmilyen" soundot nem csinál a preamp. Tökéletes rádugni a hangkártyát, szintiket, effekteket stb. Azokat a preampokat, amiket jelenleg hangkártyákon találunk, minöségileg nevetve le tudja lépni az Audient, s ez böven elég a boldogsághoz. Az analog summingjuk meg az elözö cuccaikra alapozva valószínüleg szintén hozza amit kell. (Pölö a SUMO nevü cuccuk, vagy a 8024 elég szép sikereket értek el, s mindenhol elismeröen nyilatkoznak róluk.)

A monitoring szekció, busz kompi, illetve a DAW controller már csak hab a tortán. Még akkor is jó cuccosnak mondanánk, ha ezek teljesen gagyik és használhatatlanok lennének, ha a fenti kitételek teljesülnek. Persze várható, hogy ezek is fogják hozni amit kell, s így meg az ár nagyon nagyon jónak mondható.

Szóval én nagyon bizakodó vagyok, mert ez motyó elég igéretesnek tünik.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...