halobalazs Létrehozva October 6, 2014 Share Létrehozva October 6, 2014 Sziasztok! Valaki már találkozott ehhez hasonló hibával? Pár billentyű felengedés után kattan egyet. videó szemléltetésképpen https://www.youtube.com/watch?v=LPyxOlvO5Pc&feature=youtu.be Szoftveresen nincs vele probléma. Valami ötlet, hogy mit csináljak vele? üdv, Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta October 6, 2014 Share Válaszolta October 6, 2014 Szia! Ez sajnos tisztán mechanikai probléma és a kalapácsok öregedésével jár együtt. Eredetileg a visszaeső kalapácsot a billentyű és egy kis filc tartja vissza attól hogy koppanjon. Azonban ha a kalapács műanyaga elkezd öregedni, repedezni, akkor eldeformálódhat és képes leérni. Így néz ki a dolog belülről: Érdemes lenne kinyitni és megnézni a kalapácsok állapotát. Ha szerencséd van, erős ragasztóval lehet még segíteni ezeken a kalapácsokon. Vagy ha mégnagyobb szerencséd van, akkor csak alatta a filc lehet kikopva, azon mégkönnyebb segíteni. Egy Kurzweil K2500X-ben lévő FATAR mechanikát annó nekem is fel kellett újítanom. Itt minden részletre kiterjedő képalbumot találsz róla: Üdv! Csaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
halobalazs Válaszolta October 8, 2014 Szerző Share Válaszolta October 8, 2014 Szia! Ez sajnos tisztán mechanikai probléma és a kalapácsok öregedésével jár együtt. Eredetileg a visszaeső kalapácsot a billentyű és egy kis filc tartja vissza attól hogy koppanjon. Azonban ha a kalapács műanyaga elkezd öregedni, repedezni, akkor eldeformálódhat és képes leérni. Így néz ki a dolog belülről: Érdemes lenne kinyitni és megnézni a kalapácsok állapotát. Ha szerencséd van, erős ragasztóval lehet még segíteni ezeken a kalapácsokon. Vagy ha mégnagyobb szerencséd van, akkor csak alatta a filc lehet kikopva, azon mégkönnyebb segíteni. Egy Kurzweil K2500X-ben lévő FATAR mechanikát annó nekem is fel kellett újítanom. Itt minden részletre kiterjedő képalbumot találsz róla: Üdv! Csaba húh. köszi a kimerítő leírást szétszedtem, de nem láttam semmi problémát belülről. amikor a visszaraktam a házat akkor pedig csodák csodájára eltűnt a hiba arra tudok gondolni hogy kicsit megereszkedett a teteje és a billentyűk végénél hozzáért a házhoz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta October 9, 2014 Share Válaszolta October 9, 2014 húh. köszi a kimerítő leírást szétszedtem, de nem láttam semmi problémát belülről. amikor a visszaraktam a házat akkor pedig csodák csodájára eltűnt a hiba arra tudok gondolni hogy kicsit megereszkedett a teteje és a billentyűk végénél hozzáért a házhoz... Szívesen! Örülök hogy megoldódott Még olyan előfordulhat, hogy az alsó műanyag keret kis papucsokkal van rögzítve az alsó fém vázra, ez nem minden billentyű alatt van, hanem csak bizonyos távolságokban. Erre még rá tud koppanni a lehulló kalapács. Ezen a képrészleten két ilyen kis papucs látszik, az egyikre ragasztottak tompító filcet (jobbra lent a zöld), a másikra nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
halobalazs
Sziasztok!
Valaki már találkozott ehhez hasonló hibával? Pár billentyű felengedés után kattan egyet.
videó szemléltetésképpen
https://www.youtube.com/watch?v=LPyxOlvO5Pc&feature=youtu.be
Szoftveresen nincs vele probléma.
Valami ötlet, hogy mit csináljak vele?
üdv,
Balázs
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.