Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

RME Fireface UFX


A/D

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Hello

Kölcsönkaptam egy RME Fireface 800-as hangkártyát, amit egy HP Pavilion típusú laptoppal szeretnék használni. Sikerült telepíteni a driver-t, látható minden bejövő jel,l lehet felvételt is csinálni, viszont a kártyán keresztül (Pl.:fejhallgató kimenet)l visszajátszott hang, iszonyatosan recseg. Tehát ha például csinálok egy felvételt, és azt vissza akarom hallgatni a hangkártyán keresztül, egy nagyon recsegős valami az eredmény. Ha átállítom a laptopon h a saját hangkártyáján keresztül játssza le a felvett anyagot, ott hibátlanul visszahallgatható az. Ami picit tudott javítani a helyzeten, hogy a fireface settings-be állítgattam a Buffer size-ot és a sample rate-et. 64 saples és 3200HZ-nél javult vmit a helyzet, de még ott is bőséggel előfordultak recsegő és torz hangok. Előre is köszönöm ha valaki tud nekem segíteni!

Üdv:

Gergő

Link to comment
Share on other sites

Köszi a gyors választ!

Próbálgattam mindenféle beállítással: a buffer size-ot állítgattam a legkisebbtől a legnagyobbig (48-1024 samples), nagy változást sajnos nem eredményezett, mindig előfordult recsegés. A Clock mode alatt lévő sample rate beállításnál tapasztaltam egyedül változást, 32000 HZ-en még elindul a hanganyag némi a recsegéssel, de ha ezt nagyobbra állítom 44100HZ-re akkor egy recsegős valamit kapok eredményül. Nézegettem youtube-on, hogy tapasztalt-e valaki még ilyen problémát és erre a videóra bukkantam:

Nálam is valami ilyesmi történik.

Mindenféle jó tanács jöhet:)

Köszi

Link to comment
Share on other sites

Pedig ez tipikusan sample rate vagyis sample bounds problémának hangzik. A videó alatt a legfrissebb hozzászólásnál leírtakat próbáltad már? Mármint, hogy beállítani alapértelmezett hangkártyának az operációs rendszernek is (ki és bemeneteket egyaránt), utána resetelni az összes beállítást az USB settings alkalmazásban.

Egyébként nem írnak semmit az rme support oldalán erről a hibáról?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...