A/D Létrehozva April 12, 2011 Share Létrehozva April 12, 2011 A Digisample blog remek tesztet készített az RME Fireface UFX-ről. Akik drágább hangkártyák felé kacsingatnak, ajánlom a cikket.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vita Válaszolta November 12, 2013 Share Válaszolta November 12, 2013 Idő közben az ufx két díjat is nyert: 1. Keys Readers Choice Award 2011 2. m.i.p.a. 2011 A "titkos" usb funkció pedig teszt alatt, hamarosan újra jelentkezem... Elolvastam volna ezt a tesztet Tamás, de már nem találom Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygeri1988 Válaszolta February 27, 2012 Share Válaszolta February 27, 2012 Hello Kölcsönkaptam egy RME Fireface 800-as hangkártyát, amit egy HP Pavilion típusú laptoppal szeretnék használni. Sikerült telepíteni a driver-t, látható minden bejövő jel,l lehet felvételt is csinálni, viszont a kártyán keresztül (Pl.:fejhallgató kimenet)l visszajátszott hang, iszonyatosan recseg. Tehát ha például csinálok egy felvételt, és azt vissza akarom hallgatni a hangkártyán keresztül, egy nagyon recsegős valami az eredmény. Ha átállítom a laptopon h a saját hangkártyáján keresztül játssza le a felvett anyagot, ott hibátlanul visszahallgatható az. Ami picit tudott javítani a helyzeten, hogy a fireface settings-be állítgattam a Buffer size-ot és a sample rate-et. 64 saples és 3200HZ-nél javult vmit a helyzet, de még ott is bőséggel előfordultak recsegő és torz hangok. Előre is köszönöm ha valaki tud nekem segíteni! Üdv: Gergő Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonTamás Válaszolta April 19, 2011 Share Válaszolta April 19, 2011 Idő közben az ufx két díjat is nyert: 1. Keys Readers Choice Award 2011 2. m.i.p.a. 2011 A "titkos" usb funkció pedig teszt alatt, hamarosan újra jelentkezem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta February 27, 2012 Share Válaszolta February 27, 2012 A sample rate-et vedd nagyobbra, nyugodtan állíthatod akár 256-ra is, nem fogsz óriási késést hallani. De igazából próbálgatni kell, ha egyszer is hallasz ilyen recsegést, akkor megint egyel nagyobbra kell venni a sample rate-et. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygeri1988 Válaszolta February 27, 2012 Share Válaszolta February 27, 2012 Köszi a gyors választ! Próbálgattam mindenféle beállítással: a buffer size-ot állítgattam a legkisebbtől a legnagyobbig (48-1024 samples), nagy változást sajnos nem eredményezett, mindig előfordult recsegés. A Clock mode alatt lévő sample rate beállításnál tapasztaltam egyedül változást, 32000 HZ-en még elindul a hanganyag némi a recsegéssel, de ha ezt nagyobbra állítom 44100HZ-re akkor egy recsegős valamit kapok eredményül. Nézegettem youtube-on, hogy tapasztalt-e valaki még ilyen problémát és erre a videóra bukkantam: Nálam is valami ilyesmi történik. Mindenféle jó tanács jöhet:) Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
idioty Válaszolta February 27, 2012 Share Válaszolta February 27, 2012 Pedig ez tipikusan sample rate vagyis sample bounds problémának hangzik. A videó alatt a legfrissebb hozzászólásnál leírtakat próbáltad már? Mármint, hogy beállítani alapértelmezett hangkártyának az operációs rendszernek is (ki és bemeneteket egyaránt), utána resetelni az összes beállítást az USB settings alkalmazásban. Egyébként nem írnak semmit az rme support oldalán erről a hibáról? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
A/D
A Digisample blog remek tesztet készített az RME Fireface UFX-ről. Akik drágább hangkártyák felé kacsingatnak, ajánlom a cikket.!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.