Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Steinberg UR22 kimenetek beállítás


grantat

Kérdés

Sziasztok!

Az lenne a megoldásra váró feladatom, hogy adott egy UR22 hangkártya, Ableton Live szoftverrel használom (Cubase 7 mellett is ez a gond adódott). 2 be-és 2 sztereo kimenete van +1 fejhallgató kimenet. A dobosnak szeretnék a Live-ból tak jelet küldeni, mellette persze a keverő felé a line kimeneten a többi sávot. Viszont a beállításoknál csak a 2 vonal kimenetet látom, a fejes out nem mutatkozik opcióként. Milyen megoldás lehet erre? A dobos csak a tak-jelet hallja, minden más mehet a line-out-on. Lehetséges, hogy erre a hangkártya nem képes? Esetleg próbáljak egy +kártyát a laptopra engedni?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Az UR22 interface nem tud külön monitorozni. (cons: "There's no stereo option for direct monitoring path." http://www.soundonsound.com/sos/jun13/articles/steinberg-ur22.htm)

Ami a main outon távozik, az megy ki a headphone kijáraton is ez sztem egyértelmű, tehát nem lehet független kimenetként felhasználni a füles kijáratát, ezért sem jelenik meg a listában. Amit Te akarsz, az a nagyobbik UR44 típussal oldható meg. Ez van! Ezek az egyszerű motyók nem igazán studio multi track feladatokra vannak kitalálva. Az egy másik szint. Ez egy egyszerű personal interface DAW-ban molyolni vele, meg kinyomni hangcuccra sztereóban a keverést, semmi több!

Esetleg monóban egyik kijáratra rá lehet küldeni biztos a zenét az Abletonban, a másik kijáraton meg a takt jelet, de ez eléggé suszter megoldás. Ha mégse, le kell keverni monoba, azt betenni mondjuk left channelre egy sztereó sávon,  right channelen meg a taktot maximum.

Link to comment
Share on other sites

 Amit Te akarsz, az a nagyobbik UR44 típussal oldható meg.N Ez van! Ezek az egyszerű motyók...

 

Nekem 1 napig volt UR44-em, de sikítva vittem vissza a boltba! Szerencsére levásárolhattam.

Hihetetlen ocsmányul szól, a füles kimeneténél konkrétan jobb jobb volt az alaplapim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...