Sziasztok! Zöldfülűként feltennék pár kérdést, igyekszem egyszerűen elmagyarázni, sajnos nem vagyok spíler a témában. Szóval adott egy jó 10 éves 88 billentyűs Fatar midibillentyűzet, aminek kizárólag midi kimenete van. Az eddig a PC-hez való csatlakozást adó hangkártyát eladtam, így sehogysem tudom használni. 2 lehetőség adott: az egyik, hogy veszek kb 8000-ért egy egyszerű midi interfészt és azzal esetleg működik tovább a dolog, bár sok jót nem hallottam ezekről, saját tapasztalatom nincs velük. A másik, hogy valami további eszköz közbeiktatásával kötöm hozzá a géphez. Értsd, olyan midi/daw kontroller, aminek van midi bemenete is és tudja fogadni az öreg Fatar jeleit. Fogalmam sincs hogy létezik-e egyáltalán ilyesmi. Mindenképp be szeretnék szerezni idővel egy kontrollert, kérdés hogy most kiadjak-e összeget egy interfészre és egy kontrollerre, vagy megoldható ez másképp is? Szükségem van minimum 61 (lehetőleg súlyozott) billentyűre, ezért nem jöhetnek szóba a 2-3 oktávos, mini billentyűzetes kontrollerek, viszont kihasználnám pl egy Arturia BeatStep vagy ehhez hasonló cucc funkcióit. A komolyabb, sok bilentyűs sokfunkciós midi kontrollerekre egyelőre nem nagyon van keretem. Nagyon nem vagyok képben a kínálattal és a működtetési lehetőségekel, nyugodtan helyre lehet tenni, nem sértődöm meg. Minden ötletet és kombinációs megoldást meghallgatok. Köszönöm előre is!
Kérdés
M-Peter
Sziasztok! Zöldfülűként feltennék pár kérdést, igyekszem egyszerűen elmagyarázni, sajnos nem vagyok spíler a témában. Szóval adott egy jó 10 éves 88 billentyűs Fatar midibillentyűzet, aminek kizárólag midi kimenete van. Az eddig a PC-hez való csatlakozást adó hangkártyát eladtam, így sehogysem tudom használni. 2 lehetőség adott: az egyik, hogy veszek kb 8000-ért egy egyszerű midi interfészt és azzal esetleg működik tovább a dolog, bár sok jót nem hallottam ezekről, saját tapasztalatom nincs velük. A másik, hogy valami további eszköz közbeiktatásával kötöm hozzá a géphez. Értsd, olyan midi/daw kontroller, aminek van midi bemenete is és tudja fogadni az öreg Fatar jeleit. Fogalmam sincs hogy létezik-e egyáltalán ilyesmi. Mindenképp be szeretnék szerezni idővel egy kontrollert, kérdés hogy most kiadjak-e összeget egy interfészre és egy kontrollerre, vagy megoldható ez másképp is? Szükségem van minimum 61 (lehetőleg súlyozott) billentyűre, ezért nem jöhetnek szóba a 2-3 oktávos, mini billentyűzetes kontrollerek, viszont kihasználnám pl egy Arturia BeatStep vagy ehhez hasonló cucc funkcióit. A komolyabb, sok bilentyűs sokfunkciós midi kontrollerekre egyelőre nem nagyon van keretem. Nagyon nem vagyok képben a kínálattal és a működtetési lehetőségekel, nyugodtan helyre lehet tenni, nem sértődöm meg.
Minden ötletet és kombinációs megoldást meghallgatok. Köszönöm előre is!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.