Jump to content
Ménemszól.hu

Kérdés

Sziasztok!

a minap szembesültem vele, hogy elrohant mellettem az idő. Bármennyire is szeretem a szinpadon a cuccaimat használni...itt igazi samplerekre gondolok, amikre még a szép piros record gombbal fel lehet venni a hangot, majd belül megszerkeszteni, és aztán a szinpadon a megfelelő időben a megfelelő gombot megnyomni, bankot váltani, és ilyesmit, szóval live performansz.

Az történt velem, hogy németországban egy fesztiválon az egyik előzenekarunk samplerese feledtébb furcsa módon a szinpad elejéről is vezeték nélkül tudta utasítani a hardverét. Nekem ez magas, és mivel kicsit ittas voltam, jobban lekötött a hatalmas csöcsű német csaposnő aki a sörömet hozta kb 5 percenként minthogy szóba elegyedtem volna a sráccal. egyébként sem volt valami szimpatikus... Szóval segítséget szeretnék kérni. Igazából nem is tudom mit szeretnék, mert fogalmam sincs hogy mi az amit keresek. 

A lényeg hogy volt valami 16-20 unit magas torony neki az aszal alatt, az asztalon pedig valami master keyboard féleség, szerintem egy AKAI mpk246 volt. A combjára volt erősítve valami furcsa tekergethető cucc,és a fején szintén volt valami amit nyomkodott, a fülhallgatójára volt applikálva.

lemaradtam a technikában, help, és köszi!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Ez így kicsit kevés ahhoz, hogy tudjunk ajánlani bármit is. Megannyi eszköz, megannyi képesség, megannyi megoldás létezik, hogy nehéz lenne kitalálni bármit is ilyen kevés infóból. A master keyboard ebben az esetben semmit sem jelent.

A fülhallgató az: fülmonitor. Általában két jelet szoktak fogadni és a két jel arányát és a fülhallgató hangerejét lehet állítani a potikon. Ezen kívül jó sok fülmonitor létezik, amiknek szintén eltérhetnek a képességeik.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Csak meg tudja adni vki az előzenekar nevét, ha már nincs meg, aztán írni nekik, biztos segítenek. Írásban meg már mindegy, hogy ott helyben szimpi volt e a fickó.Konkrét ötletem nekem sincs a megoldásra.
Mit keres amúgy a sampler-es a színpad elején, a cuccaitól távol? Most énekes vagy sampleres?
És milyen mintákat váltott/indított?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...