Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Logic Pro: elcsúszik a felvett hang

feckamusic

Kérdés

Sziasztok!

Remélem ránéz valaki majd a problémámra és jó helyen nyitottam a témát.

Sajnos muszály vagyok 256 os pufferon dolgozni mert 128 vagy 64 nél pattogás van. Tudom mi az oka gondolom nem tetszik neki hogy együtt kell müködni a két kártyának azaz egy Mackie 1640 firewire és egy TC electronic Kontekt 48 nak. A Kontekt simán ment úgy csak mióta mindkét eszköz 5 méteres firewire kábelen megy azóta nem akar menni csak 256 on pattogás nélkül.

Szóval a kérdés igy van egy kis késés a felvételbe ezt hogy lehet orvosolni anélkül hogy vissza keljen húzni audioeditorba. Nincs valami beálitás erre hogy pontos legyen a felvétel?

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ide irom a következő problémámat is... Szerintem tuti egyszerü rá a megoldás csak én vagyok ilyen hülye hogy nem jövök rá....

Felveszek egy szinti sávot és Loopolni akarom miért van egy kis pattanás a mikor a loopnak vége és az újba megy?

Admin: ne ide írd. Ez egy tök másik probléma. Nyiss neki újat, nevezd el érthetően, hogy más is rátaláljon, ha pont ezt keresi! Ennek a témának a címét is pontosítottam, átírtam.

Ide irom a következő problémámat is... Szerintem tuti egyszerü rá a megoldás csak én vagyok ilyen hülye hogy nem jövök rá....

Felveszek egy szinti sávot és Loopolni akarom miért van egy kis pattanás a mikor a loopnak vége és az újba megy?

Admin: ne ide írd. Ez egy tök másik probléma. Nyiss neki újat, nevezd el érthetően, hogy más is rátaláljon, ha pont ezt keresi! Ennek a témának a címét is pontosítottam, átírtam.

Rendben

Az baj, hogy most nem tudom elindítani a Logicot (másik partíción van). De van egy beállítás a Preferences->audio (ott ahol a hangkártyát állítod be, hogy melyiket használja). Pontosan nem tudom mi a neve, de valamit ott lehet állítani, ami a latency-vel kapcsolatos. Továbbá van egy másik opció, ami felvétel közben kikapcsolja az összes olyan effektet, ami késést okozhat. Ennek sem tudom sajnos mi a neve, de alul megtalálható metronome, autopunch gombok mellett. Itt van róla egy leírás: http://documentation.apple.com/en/logicpro/usermanual/index.html#chapter=41%26section=2%26tasks=true

Nem tudom kipróbálni, de ha a "Recording Delay"-t (Preferences/Audio/Devices/CoreAudio fülön van nekem) visszaállítanád annyival amekkora a késés az nem segítene? Gondolom a felvétel ugyanúgy késni fog, de rögzítés után az általad megadott értékkel eltolná a hangfájlt az idősíkon és úgy már szinkronba lenne. De ez csak az én feltételezésem.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...