Jump to content
Ménemszól.hu

THUNDERBOLT PCIe kibontó a Magmától!


A/D

Recommended Posts

Sokan érdeklődnek mostanában a lehetséges fejlődés irányáról, ami a perifériák és csatolóik szabványát érinti. A két versenyző közül az újabbnak számító Thunderbolt meglehetősen korán, támogatás nélkül jelent még meg, és kíváncsian vártuk, melyek lesznek az első kiegészítők, melyek használják majd az új szabvány képességeit. A Thunderboltról először a

A Hitachi majdcsakelkészülő G-RAID mellett az igazi érdekesség a MAGMA nevű cég, aki már eddig is csinált Expresscard-PCIe fordító megoldásokat. Most az ExpressBox 3T-t jelentette be, mely 3 PCIe slotot tud adni minden Thunderbolttal rendelkező Machez. Tehát Macbook Air, Macbook Pro, iMac és Mac Pro gépekhez ! Utóbbinak a meglevő belső slotjait bővíti, illetve 6 Thunderbolt eszközt enged felfűzni! (El tudjátok képzelni azt, hogy ezzel lehetséges egy 11"-es Macbook Air-en Pro Tools HD-t tolni?) A gyártó személyes érdeklődés hatására hajlandó elárulni a várható árát és kaphatóságát.

A Ménemszól kommentje: az új kártyával lehetővé válik pl. PCIe express-es megoldások integrálása a mobil gépekhez, vagy az asztali iMac-ekhez, az alap Mac Pro belső csatolóinak száma növelhető. Ez különösen érdekes azok számára, akik több, mint 3 kártyás Pro Tools HD TDM rendszereket szeretnének használni, notebookhoz szeretnék illeszteni Universal Audio UAD-2 PCIe-es kártyájukat, vagy Apogee Symphony rendszerüket gyakorlatilag kompromisszumok nélkül. Emlékeztetünk ugyanakkor mindenkit, hogy ezek a gyártók ígértek közvetlen Thunderbolt támogatást, amiről azt tudtuk meg, hogy valószínűleg 2012-re lesz belőlük megvásárolható termék.

magmaexpress3t.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...