Careesh Létrehozva September 25, 2011 Share Létrehozva September 25, 2011 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Van egy m-audio audiophile firewire hangkártyám ami valamiért nem működik! Jelenség: Az elején villognak a ledek de semmi mást nem csinál! Ha valaki tud akkor segítsen !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta September 28, 2011 Share Válaszolta September 28, 2011 Nagyon örülök, hogy sikerült megoldanod! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maudiohu Válaszolta September 25, 2011 Share Válaszolta September 25, 2011 http://audiotechnologia.hu/index.php?page=garancia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Careesh Válaszolta September 26, 2011 Szerző Share Válaszolta September 26, 2011 Köszönöm a választ. Megpróbálom Bakó Imrét felhívni ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta September 26, 2011 Share Válaszolta September 26, 2011 Letöltötted a legfrissebb drivert? Esetleg még az lehet, hogy a Windowst nem kapcsoltad ki, csak alvó módba ment, és a visszatéréskor nem kapcsolta vissza a FireWire portot - vagy a kártyát. Ha villognak a ledek, az azt jelenti, hogy nem inicializálta a driver a kártyát. Tipikusan ez volt a jelenség, amikor a Lionra telepítettem. Az új OSX driver update-elte a firmware-t is, ezt viszont csak akkor teszi meg, ha rendszerindításkor be van kapcsolva a kártya. Miután ez megtörtént, simán ment Lion alatt, előtte viszont csak villogott. Szerintem - töltsd le a legfrissebb Win7 X64 drivert - telepítés után kapcsold ki a gépet és a kártyát is (power off) - kapcsold be a kártyát, várj 10 mp-et, kapcsold be a gépet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Careesh Válaszolta September 26, 2011 Szerző Share Válaszolta September 26, 2011 Mindent megcsináltam ahogyan leírtad + még újraraktam a rendszert is és semmi változás! Nekem még az a gyanús hogy sehol nem találom az fw bootloader fájlt! Lehet hogy semmi köze hozzá de mintha a régebbi drivernél lett volna olyan! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta September 27, 2011 Share Válaszolta September 27, 2011 Mindent megcsináltam ahogyan leírtad + még újraraktam a rendszert is és semmi változás! Nekem még az a gyanús hogy sehol nem találom az fw bootloader fájlt! Lehet hogy semmi köze hozzá de mintha a régebbi drivernél lett volna olyan! Ez alapján én azt mondanám, hogy a kártya a rossz... Még egy dolog jutott eszembe: a tápot ugye nem használod, ha asztali PC-n, normál FW portba dugod? Ja, még valami: az eszközkezelőben látszik valamiképpen? (ismeretlen eszköz, esetleg M-Audio Firewire Audiophile hangkártya...) Ha esetleg mint M-Audio FW látszik, akkor célszerű lehet úgy eltávolítani, hogy a meghajtó programot is törölje az eltávolítás. (Check box beklikk), majd újrarakni a drivert (kikapcsolt M-Audio mellett, utána gép kikapcs, kártya bekapcs, gép bekapcs...). Nincs több ötletem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Careesh Válaszolta September 27, 2011 Szerző Share Válaszolta September 27, 2011 Nem használom a tápot, sosem használtam. Kellene? Eszközkezelőben nem látszik, tehát nem ismeri fel! Holnap megpróbálom egy másik gépen is , ha ott sem megy akkor meghalt szerintem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta September 28, 2011 Share Válaszolta September 28, 2011 Nem használom a tápot, sosem használtam. Kellene? Eszközkezelőben nem látszik, tehát nem ismeri fel! Holnap megpróbálom egy másik gépen is , ha ott sem megy akkor meghalt szerintem A tápot nem kell használni (sőt, szerintem nem is szabad), ha asztali gépen használod a kártyát, amitől az FW-n keresztül kap tápot. Ha nem látja az eszközkezelő, akkor két eset lehetséges: vagy a géped FW portja rossz, vagy a hangkártya. Szerintem próbálj ki valami teljesen más FW eszközt is a gépeden. (Esetleg nincs a BIOSban kikapcsolva az FW port? Nem tudom, hogy ki lehet-e, de ha igen, megtréfálhat...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maudiohu Válaszolta September 28, 2011 Share Válaszolta September 28, 2011 Ismételten ajánlom a szerviz ( Bakó Imre ) megkeresését. Ha az eszköz jónak bizonyul, nem kerül pénzbe - ha hibás, esetleg megjavítja. Ez gyorsabb, mint találgatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Careesh Válaszolta September 28, 2011 Szerző Share Válaszolta September 28, 2011 Sikerült!!! Nem a kártya rossza hanem az alaplapi firewire halt meg! Betettem egy másik gépbe és ott azonnal ment! Kaptam egy PCi-os firewire kártyát betettem a gépembe és azonnal müxik a kicsike! Köszönöm mindenkinek a segítséget, főleg neked Bendi sokat segítettél nekem köszönöm ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Careesh
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy m-audio audiophile firewire hangkártyám ami valamiért nem működik!
Jelenség: Az elején villognak a ledek de semmi mást nem csinál!
Ha valaki tud akkor segítsen !!!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.