Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

LUNA - jobb, vagy "csak" más?


Bendi

Kérdés

Sziasztok!

Nem tudom, hogy bárki használja-e a Lunát, én - április óta, mióta megvan - csak ezzel dolgozom. NAGYON bejött a "szemlélete".
Tény, hogy a Summing és a Consol "történet" teszi azzá a Lunát, ami, és az is tény, hogy vannak komoly(?) hiányosságai a többi DAW-val szemben - pl. multitimbral szoftver hangszerek használata -, de nekem - három komplett nóta elkészítése során - semmilyen hiányérzetem nem volt. Ráadásul - egyelőre - atomstabilnak tűnik. (Egy fagyás sem volt a három darab elkészítése során.)

Ami egy kicsit furcsa, hogy szokni kell, hogy éppen mikor mi van "kijelölve", illetve a műveletek elnevezése eltér néhány (sok) esetben (pl. két clip "összeragasztása" nem join, hanem consolidate...)

Kinek mi a véleménye, mik a gyakorlati tapasztalatok másoknál?  

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Üdv ! 

Én Cubase felhasználó vagyok, de egy Apollo beszerzése miatt a Luna is fent van a gépen. Sokat szenvedtem az M1-el mert bár a Cubase 

végre nativ-an is futhatna rajta, de eleinte a CC121 kontroller nem volt hajlandó működni vele csak akkor ha Rosetta módban futtattam.

Aztán a 12.0.6 verzióval ez is megoldódott, de most meg az UAD plug-inek nem akarnak megtalálódni a CUBASE-ban. El voltam keseredve mert sok munkám veszett így kárba. Aztán kiderült, hogy ha ismét Rosetta módban futtatom a Cubase-t akkor betöltődnek az UAD plug-inek.

Most ott tartok, hogy ismét Rosetta módban fut minden és így vissza tudok térni oda ahol egy negyed éve tartottam. De, hogy jön ide a LUNA ? A tervem az, hogy CUBASE-ben veszek fel és editálok aztán egy AAF exporttal mindent átviszek a Luna-ba és ott már csak keverek. Ilyen minőségű konverterekkel, jó előfokokkal és mikrofonokkal és főleg lehallgatással, remekül lehet hallani a különbséget. Értelmet nyernek a plug-inek, kifejeződik bennük az a tartalom amiért nem véletlenül dicsérik annyit őket. Ha meg van szerkesztve a hangszerelés, precíz a feljátszás akkor a LUNA analóg emulációin keresztül egy igazi többlet adódik a hangzáshoz. Ezt nehéz leírni, de a két változatot egymás mellett hallgatva A/B jól hallható ez a többlet.

Kár, hogy egy sor plug-int újra kell vásárolni a LUNA-hoz, ami már eddig megvolt az Apollóhoz és kár, hogy hónapokon át nem működtek a drága eszközök illetve, hogy most is csak Kimmel-ámmal Rosetta alatt . . . .

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...