Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Moog SUB37 modulációs kerék


alien64

Kérdés

Sziasztok!

A SUB37-esem Modulációs kerekén és pitch-benderén a gumi elkezdett oldódni a semmitől... egyszerüen málik le, és ragad minden hozzá (én is) 😞 kiakasztól hogy ilyen kaliberü hangszernél is ilyen a minőség... szomorú... csalódott vagyok.... Valaki tud valami megoldást erre? (utángyártott kerekek, stb...akármi...) már több helyről hallottam ezt a problémát...

Köszönöm!!! ÜDV:Pali

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
19 órája írta alien64:

a gumi elkezdett oldódni a semmitől... egyszerüen málik le, és ragad minden hozzá (én is) 😞 kiakasztól hogy ilyen kaliberü hangszernél is ilyen a minőség... szomorú... csalódott vagyok.... Valaki tud valami megoldást erre?

Ezt az anyaghasználatot én sem értem. 10-15 éve MINDENt legumiznak és MINDENen ragacsossá is válik. Egyszerűen nincs kivétel, a 2.990 forintos SD kártya olvasótól a több száz ezer forintos hangszerekig mindenen ez a szopás van. Amelyik gyártó ezt alkalmazza, azt én kábé nyilvánosan megbotoztatnám, majd minden felhasználónak új alkatrészeket kéne adnia gumírozás nélkül :)

Én egy megoldást tudok, alkohollal lepucolni róla. Rohadt idegtépő, hosszadalmas folyamat, de a végén van egy tiszta műanyag felületünk, amilyenként ki kellett volna jönnie a gyárból. Ha nehezen jön, semmiképp sem szabad higítóra vagy körömlakklemosóra váltani. Csakis alkohol. Én először amúgy parfümmel (bocsánat Eau De Toilette-el, az olcsóbb) szoktam kezdeni... olyan parfüm (EDT), ami megmaradt és már szarrá untam, nem akarom többet magamra fújni, azok el vannak téve ilyen feladatokra. Van alkoholtartalmuk, a legtöbb ilyen esetben elegek szoktak lenni. Ha ennél makacsabban ragaszkodik a felület, akkor kell szerezni 75%-os orvosi alkoholt.

Még egy intelem: vannak a covid óta ezek a fertőtlenítő folyadékok, késztetést érezhet rá az ember, hogy azt is megpróbálja, mert hát ha annak nincs, akkor semminek nincs alkohol tartalma, de sajnos az is meg tudja marni a festett felületeket.

Ha nagyon óvatos akarsz lenni, akkor maszkold körbe papír maszkoló szalaggal a kerekek körül a burkolatot. Mert ezek az alkoholos cuccok a fekete műanyagot sehogyan nem bántják, de a fekete festéket a fém felületen azért lehet hogy megkezdik.

Szerkesztette Koródi Csaba
Link to comment
Share on other sites

  • 0
5 órája írta alien64:

Kipróbáltam óvatosan a gyógyszertári tiszta alkohollal történő tisztítást, úgy néz ki tényleg ez megoldotta, végre újra matt lett és nem ragad! Köszönöm mégegyszer a segítséget! Üdv.Pali

Szuper, örülök a sikernek. Használd örömmel a hangszert! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...