Jump to content
Ménemszól.hu

Montage M ESP (a "szoft montázs")


Szodike

Recommended Posts

Kibújt a szög a zsákból, a videóban rákérdeznek arra, hogy akkor is meg tudod e venni a szoft szinti verziót, ha nem birtoklod a hardvert.

A válasz (még ha nehezen is) kigyütt :D

Nem

Nope

Nyema

Neisálmodjróla

Remélem az illetékes szoftver szakemberek (mondjuk az R2R konzorciumnál) tesznek majd róla, hogy mi, mezei proletárok is használhassuk a kombájnt, ha már a pápai tanácsnak nem kell a dellánk.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Engem kiábrándít, hogy egy jó kétmillás hangszer lényegében egy VSTi. A Yamaha nem találta ki az üzleti modellt arra, ami az Arturiánál, a Korgnál és a Rolandnál működni látszik: ugyanabból a fizikai hangszerből hogyan jelentessen meg virtuális verziót. OK, ilyen drága hangszert ki venne meg, ha tized áron ott a plugin, de ennek most az a vége, hogy a meghatározó európai piacon nincs is ott az új Montage.
Itt meg is szólaltatják a plugint.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szinte minden mai digitális szinti egy dedikált kontrollerbe épített soc, ami egy programot futtat (vsti).

Gyakorlatilag ami pluszt jelent egy vsti-hez képest, az a hardveres jelút, aminek a végén az analóg jel kibújik a hangszerből.

Ezt persze sokan kapásból ignorálják, amennyiben a szintiben van digitális intefész az audionak (audio over usb). Amennyiben ezt használják, akkor a dedikált kontrollereken kívül semmi plusz nem lesz egy vsti-hez képest.

 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...