Jump to content
Ménemszól.hu

Dicséjjeskedés, de komolyan!


vallyont

286 megtekintés

Régmúltra nyúlik vissza ez a hobbi, gyerekkoromban azt hittem például, hogy a dicséjjek időben eltolva rakják össze a szettet a fülesben és ha hibáznak, akkor tudnak korrigálni, mielőtt kimegy a közönség elé a zene, na ebből a feltételezésből elképzelhető, milyen korai beakadás ez a lemezlovász izé. Meg abból is, hogy gyerekkorom vakon követett idolja Sterbinszky volt a fénykorában, a Flört mixlemezek körül éshát az évszám nem kettessel kezdődött akkoriban még. De volt itt történelem órán A5 lapra Pioneer CDJ-100 rajzolva, évszámok magolása helyett fejben JET-elések, miegymások.

LTI0NjcuanBlZw.jpeg
1999. a kezdetek kezdete

Aztán ahogy teltek múltak az évek, voltak itt óvatos próbálkozások, mínuszos rendezvényszervezésből egy-kettő, nemtöbb, őrült hobbizgatások, fejben álmodozások. Ja, a helyszín Szolnok, szinte 0 underground elektronikus zenei élettel.

Ahogy lett egy kis pénzem, rögtön kikötött nálam a hírhedt 100-asból egy pár, azon gyakorolgattam itthon. Aztán jött a nagybetűs élet, munka, párkapcsolat, ami ugye mindennél fontosabb volt („felőlem akár bele is verheted a faszod a lejátszókba” támogató háttér :D), így amikor már hónapok óta nem érte áram a pultot, eladásra került, hogy majd jogsira el lesz költve az ára. Pont abban az évben volt Szolnokon az EFOTT, így egy hét alatt alkohollá vált a jobb sorsra érdemes összeg. Se pult, se jogsi.

cdj100-nuo2.thumb.jpg.3941dad1144e6f3846a40921d52f5beb.jpg
Az elherdált pult

Komoran teltek az évek, de a dicséjjeskedés, az meg már csak olyan, mint a biciklizés, elfelejteni sem, elengedni sem lehet véglegesen, így kb. 6 évvel ezelőtt újra pultba öltem a pénzem, a 800mk2 elérhető áron volt, ami már majdnem 1000mk3, szóval kellett. Azonban itt is ugyanabba a hibába estem, mint régebben, hagytam, hogy a rútkomor élet elsodorjon a zene mellől. Hiba!

2020-ban némi pénzmag kötött ki nálam (ami igen ritka) és a 800mk2-t lecseréltem egy mindenegyben pultra a Pioneer XDJ-RX2 személyében. Az időzítés jó volt, az ár is, december 25-én kaptam fel a nyúlcipőt és indultam is érte, 350 000 forintért lett az enyém, mai használtpiaci árát nézve depláne jófogás volt.

És megérkeztünk a mondanivaló lényegéhez, mert ez egy olyan lélektani határt súrolt nálam, mint kiadás, hogy megfogadtam, amilyen lehetőség csak szembejön, azzal élni fogok, valami értelme, racionális magyarázata legyen már annak, hogy felnőtt fejjel ilyen dicséjj pénztárgépben tartom a romlandó forintokat. Meg persze a magánélet is úgy alakult, hogy felszabadult pár órám, csak a zene, mint a régi szép időkben!

Az elhatározást siker követte, dj verseny különdíja, ami egy hetes dj táborral járt, ami után egy fesztiválos fellépés következett, majd egy újabb dj verseny első helyezése, amiből újabb fesztiválos fellépés, rádió műsorba heti mix készítés, élő műsorban mixizés, szóval egy szavam sem lehet.

Igenám, csak van egy bökkenő. Én főállásban utálom magam, ébren, alvás közben és ezzel nehezen összeegyeztethető a szereplés, a nyilvánosság. Nem vagyok egy magamutogató típus, inkább introvertált, de a zenét meg annyira szeretem, hogy ahogy a fenti példák is mutatják, abbahagyni meg mégsem tudom.

Szóval tanítgat az élet, újabb és újabb helyzetet teremt, amit meg kell ugranom, meglátjuk, meddig szalad a dicséjj paci.

A többi bejegyzésben apránként írok az elmúlt 3 év eseményeiről és reményeim szerint az aktualitásokról is.

Szerkesztette vallyont

0 hozzászólás


Recommended Comments

Még nem érkezett hozzászólás

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...