Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    79
  • megtekintés
    59.007

Betyár nehéz volt - Neobetyár


Koródi Csaba

761 megtekintés

Neobetyár lett a címe, mert bár a dorombon és a lábcsapkodáson kívül semmi autentikus hangszer nem került bele, valahogy mégis betyáros hangulatú lett a dolog... amolyan újhullámos-betyáros.

 

No és betyár nehéz volt, hiszen a zene már rég megvolt, de a videókészítésbe többször beletörött a bicskám. Az van ugyanis, hogy mint minden zeném, ez is teljesen improvizatív módon készült... a zongoraszólók egyszeri és megismételhetetlenek, a harmónikafutamokat a zene készítésekor részletekben vettem fel stb. Így gyakorlatilag le kellett hallgatnom a saját zenémből, hogy mit játszottam és meg kellett tanulnom egyben hogy elkészülhessen a videó, fotómontázzsal pedig mégsem akartam elsikálni az ügyet :-) Nehéz volt, de megérte: elkészült!

 

 

 

A zene tulajdonképpen egészen másnak indult egy KORG Trinity, egy AKAI SG01v vintage modul és egy EMU Proformance zongoramodul hangjával. Aztán kedvem szottyant akusztikus hangszerekkel próbálkozni, így került bele először a doromb, aztán a tangóharmónika, de még egy szájharmónika is. Ekkor fordult olyan betyáros irányba a zene hogy muszáj volt hozzá-tapsikolnom, meg csizmaszárat csapkodnom :-) Csörgő gyanánt pedig pezsgőtablettás dobozt rázogattam hozzá.

 

Igazi barkácsmunka lett ez a zene, nagyon megszerettem :-)

4 hozzászólás


Recommended Comments

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...