Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Stúdió Monitor Upgrade


Davidson

Kérdés

Sziasztok, eddig M-Audio BX5D2-s monitorokat használtam, elejinte még nagyon tetszett a hangzás, csak idovel rájottem h kicsit ´Hifi-s´ és a mélyebb frekik is hiányoznak (ha nemhallom nemis lesz jó). Szoval eljott az ido h ujakat vegyek de már a komolyabbak kozul kinéztem egypárat magamnak elég sokat sporoltam rájuk szoval akkor már meghallgatok pár véleményt (sajnos nincs rá lehetoségem meghallgatni a studio monitorokat de tobb ful jobban hall aplapon :-) csak sikerul dontenem) szoval ezeket néztem ki magamnak, mert sok jot hallottam roluk és sok hires dj producer használja oket:

1. Genelec 8040a

2. Adam Audio A7X (ezeket a havernál hallgattam k...va jol szolnak :-)

3. Yamaha MSP7 Studio

4. Focal CSM65

5. Dynaudio (ezekrol is hallottam sok jot és rosszat esteleg ha valaki tud valamilyent ajánlani)

Koszi a segítséget :-) elore is

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ez a kérdés olyan minthogy kinek milyen nö tetszik van aki erre van aki arra esküszik. Szerintem mielött választanál minden jelölted hallgasd meg én 5db monitoron vagyok tùl mire rájöttem mi kell. Másrészt baromira szubjektìv véleménye van mindenkinek technikai adatok meg nem egyenlöek a garantált eredménnyel.

No de hogy véleményt is mondjak: Genelec nagyon jó azzal tuti jòl jársz nagyon jò nyers hangja van mindent megmutat de nem dìszit mìg Dynaudionak meg van az a tulajdonsága hogy bizonyos hangokat jobb szìnben tüntet fel mint amilyen valòjában yamaha és focal szerintem felejtös Adam nagyon megosztò nekem pl nem tetszik annyira én trance house producerkedésben utazom.

Végül a legjobb tanácsom: olyat vegyél ami a Te fülednek tetszik neked kell megszokni én pl yamaha hs50röl monitorozok felvétel közben és dinókon masterelek mert annak jobb a stereo képe és a highmid range részletessége mig hs50m inkább low mid ben domborìt az én fülemnek. Ja és külön sub monitort pl akarsz?

Link to comment
Share on other sites

Irány a HS, valami referencia zenét vigyél magaddal, amit ismersz, de sz sem baj ha nem viszel. Hallgatózz iszonyú sokat!!! Miután jól elfáradt a füled, talán tudsz dönteni, de azon sem csodálkoznék, ha nem (én hasonlóan jártam), mert lesz ami az egyikben tetszik és más dolog ami a másikban.

Ha van elég pénzed vegyél mindjárt 2 párat :)

Egyébként én GENELEC-et javasolnék (vagy Adam Audio).

Ja még valami...a Genelec 8040-hez nem szükséges sub.

Link to comment
Share on other sites

Én szeretem az Adamjeimet. Az egyik haveromnak Genelec 8040 van sub-bal és azok is nagyon jók. Személyes vélemény: a Genelec-en én úgy éreztem, hogy hamarabb kész van a mix és aztán kiderült hogy mégsem, de ez tényleg csak személyes.

Amúgy tényleg a legjobb, ha meghallgatod őket és aszerint döntesz (lehetőleg reggel még viszonylag tiszta füllel :) ).

Link to comment
Share on other sites

Ebben az árkategóriában messze a Genelec 8040 a legjobb. Az Adam a ribbon magasa miatt szerintem nem jó. Focal-okból szinte mindent meghallgattunk, semmilyen kategóriában nem nevezhetőek jónak (de finoman fogalmaztam), és a jobbnak mondott darabjaik azért Genelec árban mozognak. A Neumann KH120 nekem személyszerint tetszett, viszont HiFi. Ezek persze szubjektív vélemények, muszáj meghallgatni személyesen is mindet, ami szóba jöhet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...