Jump to content
Ménemszól.hu

WNAMM2013: Universal Audio LA-2A Classic Leveler Plug-in Collection


A/D

Recommended Posts

Az LA-2A leveler lehetne akár a pro audio jelenség szimbóluma is. 1965-ben került piacra, és nem gyártottak olyat, amivel ezt ki lehet váltani, minden ének és basszus felvételhez kötelező darab. Hogy miért? Minden terhelést kibír, minden jellel megbírkózik, és az utána kötött kompresszor ezerszázalékkal jobb hatásfokkal dolgozik: az LA-2A úgy beszintezi a jelet, hogy a kompresszor thresholdja mindig a jel megfelelő részére reagál. Hát ezért.

post-1-0-27775400-1359055780.png

A gyártó elismeri, hogy az utóbbi években rengeteget tanultak a modellezésről, illetve az új számítási teljesítmény, amely elérhető az UAD-2 és Apollo kártyákon lehetővé teszi, hogy mégjobban megközelítsék az eredeti vas működését, illetve a különböző változatokat is modellezzék.

Mindettől persze az eredeti hardver továbbra is segítőkészen, huncutul integet a rackben. Nem fél az semmitől: ha 48 év fejlődése nem tudta letörölni a hülye vigyort az előlapjáról (a VU mérő nem olyan, mintha vigyorgó szája lenne? ;) ), akkor már semmi. Gyanítom, előbb jutunk el odáig, hogy nem hallgatunk többet zenét, minthogy ezt nélkülözni tudnánk ;)

A Bill Putnam-korszak ezüst LA-2A változata gyors időkonstanssal dolgozik, mely minden forrásra, pl. dobokra és ütősökre is alkalmas. A Jim Lawrence-korszak szürke változata egy átlagos időkonstanssal dolgozik, közepes-sebességű komprimálásra képes. Végül, az LA-2 modell a legritkább eredeti Teletronix változatokat modellezi, ami szuper lassú válasszal dolgozik, lusta, tompa, halvány hangja van, ahogy 50 év elteltével a fényérzékelő elöregszik.

Híres felhasználók beállításait tartalmazza: Ross Hogarth, Jeff Juliano, Carl, Glanville, Darrell Thorp és Vance Powell. (szerk: egy LA-2A-n mit lehet beállítani? :) )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...