Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

HELP ! Impulse Response HELP !


snaper

Kérdés

Sziasztok!

 

Tervezek egy IR alapú "színző" effektet MAX-ban, egyenlőre Ableton Live alá.

A "motor" már megvan, van benn egy egyszerű EQ, és egy gen-kódolt nagyon egyszerű "csőtorzítóemuláció".

 

Már csak annyi van hátra, hogy a device mellé fel kellene tölteni az IR könyvtárat impulse responsokkal.

 

Akinek vannak csodás hangú vasai és érdekli dolog, tud segíteni, annak küldök egy "blank" IR-t, amit csak fel kell venni a cuccal és már készen is van.

 

Természetesen aki segít, annak tudok adni majd a kész eszközből, egyébként első körben Gumroad-on szeretném terjeszteni.

 

A következő eszközök lennének érdekesek :

 

- bármilyen komolya EQ, preamp,

- keverőpultok,

- Akai és E-Mu (és más) samplereke,

- bármi aminek a hangjáról úgy gondolod érdemes megörökíteni.

 

A technológia gondolom ismert mindenki számára, nagyjából úgy kell elképzelni mint a Tritone Digital Colortone pluginjét.

 

Akit érdekel a dolog és szívesen segít, annak át tudom küldeni a blank IR filet mailben.

(Bár csatoltam ide is, ide is visszaposztolhatjátok)

 

A segítséget előre is köszönöm!

Blank_Impulse.wav

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Snaper, mi ebben nem hiszünk. Kipróbáltuk, nekünk az összes IR-es cucc leszerepelt. Még a Nebulát is megvettük, azóta se nézett felé senki. Gondoltuk, hogy kivesézzük a dolgot, de végül úgy döntöttünk, hogy nem akarjuk elvenni senkinek a kedvét, aki ezt tudja mire használni.

 

Az IR-rel azon kívül, hogy nem úgy viselkedik mint az eredeti gép, pont a lényeget veszi el: a változtathatóság és az interakció örömét.

 

Úgy gondolom, hogy a mai analóg cuccok mindent felülmúló reneszánszát pont az adja, hogy az adott berendezés mi módon befolyásolja a munkafolyamatot. Tehát a soundon túl kihatással van a munkamódszerre (workflow) és az extrém helyzetekben extrém reakciókat ad. Ezt sem pótolja ez a módszer. 

 

Úgy tűnik, a vasak tulajdonosait egyáltalán nem érdekli, hogy a birtokukban levő berendezés fusson szoftverben, mintha nem zavarná őket az ezzel járó hátrány, az eredmény pedig őket igazolja. Tőlem is kérdezik, hogy le szoktam-e fényképezni a patch-eimet. Nem szoktam! A patchek visszahívásának problémáját úgy oldottam meg, hogy nem akarom visszahívni mégegyszer ugyanazt. Szóval átáll az ember gondolkodása. Most pl. annak örülök, hogy alig függök a szoftverektől, még csak véletlenül sem szeretnék menni az ellenkező irányba. Nekem személy szerint nincs szükségem IR pluginre. Még a Logic Space Designere helyett is jobb szeretem a Lexi és az UA zengetőit. De nem vagyok messze attól, hogy vegyek egy Yardsticket. Pedig az IR bizonyosan gazdaságosabb! :)

Link to comment
Share on other sites

"Úgy tűnik, a vasak tulajdonosait egyáltalán nem érdekli, hogy a birtokukban levő berendezés fusson szoftverben, mintha nem zavarná őket az ezzel járó hátrány, az eredmény pedig őket igazolja. Tőlem is kérdezik, hogy le szoktam-e fényképezni a patch-eimet. Nem szoktam! A patchek visszahívásának problémáját úgy oldottam meg, hogy nem akarom visszahívni mégegyszer ugyanazt. Szóval átáll az ember gondolkodása. Most pl. annak örülök, hogy alig függök a szoftverektől, még csak véletlenül sem szeretnék menni az ellenkező irányba."

 

Csatlakozom A/D  elvtárshoz! S, hogy miért elvtársozok? Ugyanis pontosan azt az elvet vallom, amit Ő! Ha valami megvan vasban, akkor nem érdekel, hogy meglegyen szoftverben, mert minek? De aminek különösen örülök, hogy nem csak én vagyok olyan "eszement" a beállított patcheimet nem akarom visszahívni többet... ;)

Link to comment
Share on other sites

Még a Nebulát is megvettük, azóta se nézett felé senki. Gondoltuk, hogy kivesézzük a dolgot, de végül úgy döntöttünk, hogy nem akarjuk elvenni senkinek a kedvét, aki ezt tudja mire használni.

 

Engem viszont ez nagyon érdekelne. Ha emlékeztek még, én hálás lennék, ha megosztanátok. Ha tényleg szempont a durcások kis lelke, akkor akár pm-ben is, bár talán mást is érdekel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...