Jump to content
Ménemszól.hu

MESSE13: FL-Studio 11


emzéperiksz

Recommended Posts

http://cdn.mos.musicradar.com/images/Product%20News/Tech/April13/fl-studio-11-640-80.jpg

Az FL-Studio legújabb, 11-es verziója is tiszteletét tette az idei Musikmesse-n.

Fontosabb újítások:

- Performance mód: Ableton Live session view-re hajazó funkcionalitás

- Érintőképernyők támogatása (multi-touch support)

- Sok apróbb kényelmi fejlesztés

- Új és továbbfejlesztett PlugInek

Link to comment
Share on other sites

Színes és "szagos" ez a videó, de az FL még mindig gyerekjáték! Évekig használtam, de amikor anno rávettem magam, hogy lecseréljem, akkor tettem meg zenei életem legjobb lépését, mert ez a DAW sehol nincs például egy Cubase-hez képest! Sajnos a mostani projektem egy korai anyagom újragondolása, amit még anno FL-ben kezdtem el, hát verem is a fejem a falba, hogy nem ültettem át a projektet Cubase-be, mert az után az FL egy használhatatlan... (számomra)

Szerintem részfeladatokra alkalmas lehet, de egy komplett track-et összedobni vele end2end egyenlő a hülyeséggel, főleg ha még mindig olyan szarul összegzi a keverője a sávokat, mint anno, amikor én is nyüstöltem, s akkor még nem is beszéltem a hardware-s effektek kezeléséről, vagy a multi-channel-es VSTi-kről, mert azoknak a kezelése FL-ben, te jó ég... Inkább mászom meg vakon és sántán a Mount Everest-et, minthogy ott kelljen állítgatni bármit is. Tetszik, vagy sem szerintem az FL nem egy professzionális zeneszerkesztő, de tanulópályának ideális lehet, és persze tudom, hogy AVICII is ezt használja, meg Mike Oldfield is, de ha ez még igaz is lenne, akkor sem gondolom, hogy az Ő zenéik utómunkáit FL-ben rakták össze a gyári szoft. pláginekkel. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ütősek ezek a trance videók, attól függetlenül, hogy FL-ben vannak, sőt ebben a témában érdemes megnézni Orjan Nilsen videóját, ahol Ő Cubase-ben használja az FL-t, mint Rewire klienst. Itt is van: 

 

De gondolom ezt ismeritek! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...