Jump to content
Ménemszól.hu

Novation Ultranova - Megújult a Vocoder a 2.0-ás Firmware-rel!!


spacechimp

Recommended Posts

A Novation frissítette az Ultranova firmware-ét, mától letölthető a 2.0-ás, és az Editor szoftvere 1.3-as verziószámmal megújult.

 

Teljesen felújították a vokódert! Az új algoritmussal teljesen más lett, sokkal karakteresebb, érthetőbb, új funkciókat, és paramétereket kapott, és letölthető hozzá egy vokóder preset csomag, amiken keresztül firmware frissítés, és feltöltés után egyből érzékelhető, hogy mik változtak. Első sorban: sokkal jobban szól.

 

  • A vokóder menüben grafikusan megjelenik a band-ek mozgása
  • Teljes sávszélességben meg tud szólalni a vokóder
  • Formáns freeze (!) - képes megtartani az utolsó formánst ha a freeze-t bekapcsoljuk (pl. "á" hangot énekelve a mikrofonba bekapcsoljuk a freeze-t, akkor ezt a formánst tartani fogja anélkül, hogy tovább énekelnénk)
  • Resonance, és decay paraméterek 

Az editorral már teljeskörűen szerkeszthető az új vocoder, és kisebb hibajavításokon is átesett. 

 

Kipróbáltuk az új vokódert, és a preseteket, nagyon sokat változott, és kizárólag előnyére.

Vigyázni kell azonban, a régi vokóder presetek máshogy fognak szólni, mint eddig, tanácsos újragombolni a rendszert bevetés előtt. Megéri a fáradságot, merőben új soundok fognak kijönni. Vigyázat! Nagyon inspiratív.



Az új firmware, és a kapcsolódó sysex-ek innen tölthetők le.

post-10-0-17746200-1368805980_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon jó hír, mivel (eddig) konkrétan használhatatlan gyenge (volt) ebben az Ultra. Mindjárt próbálom, aztán rezonálok én is vmi érdemit. Nálam egy R3 van alatta és eddig szó szerint alázta az Ultrát vocoderben. Meglátjuk, mi lesz most.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Másfél hónappal a frissítés után most is azt írom, hogy nagyon jó lett az Ultra vokódere és az R3-al összehasonlítva vannak hangzások oda-vissza, amelyek nem tekerhetőek ki a másikból, DE az R3 érthetőbb, "ropogósabb" tud lenni.

Csak az egyik gép nem jó mindenre ebben, így ha fontos számunkra a jó vokóder (és ezt élőben akarjuk vasból prezentálni pc nélkül), akkor meg kell hallgatni vásárlás előtt mind a kettőt, melyik áll közelebb hozzánk, vagy meg kell venni mind a kettőt:)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Béna kérdés Ultra tulajokhoz.

Korábban be lehetett állítani a gépben, hogy bekapcsoláskor az A bank első hangján álljon vagy bármelyik hangszínen, amit (vagy ahol ezt) beállítottunk.

Most nem találom sehol ezt a lehetőséget a gépben, se adott hangszín menüjében, se globálban és manuálban sem.

Lehet, hogy a 2.0-ás szoftból ez kimaradt, tehát nálam már a gép élete végéig a C91-re állva kapcsol be, vagy én vagyok nyomorék és kiszúrja a szemem vhol? :)

Nem létfontosságú, csak az bosszantó, hogy nem találom:)

Ötlet?

Link to comment
Share on other sites

"MFEProject" vmiért nem tud ide beírni, így privátban küldte meg a megoldást és ő is feltett egy kérdést:

"...a megoldás az, hogy kiválasztod a kívánt hangszínt, GLOBAL menü, majd nyomsz egy WRITE-ot, és következő bekapcsoláskor az a hangszín lesz a default.

Van ahhoz ötlet, hogy az ultranovából hogy lehet vinyl scratch - szerű effektet kihozni?"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...