Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Cubase ablakok


Tetsuo

Kérdés

Kerdesem lenne:

A Cubase 6-ban is ugyanugy problema adodik az ablakok valtogatasaval mint az elobbi verziokban?

Mert engem pl. ez idegesit legjobban a Cubase-zel kacsolatban. :S :)

Na annyira nem komoly, csak tenyleg idegesito es erthetetlen szamomra, hogy egy nagymultu szoftverfejleszto ceg, verzionkent finomitott design-nal (bocsanat, dizajnnal, inkabb kulcsinnel), nem kepes arra, hogy jol lekezelje a programon beluli ablakok megjeleniteset/elrendezeset.

Alapbol elcsusznak kicsit az ablakok kov megnyitaskor, raadasul mindegyiknek kulon fejlece meg ilyesmije van.. ami ugye hasznos teruletet takar, raadasul ha uj ablak nyilik, soha nem akkora, amire szukseg van, hanem folyton slide-baros (v mi az).

Persze ez utobbi a Windows hibaja, ami ugyancsak durva a naiv lelkemnek.. :) a neveben is benne van es mar az szar.. :o Omen est nomen (sic! ill. just sick!) :D

A Windows 7-es sem kepes arra, hogy a mappa ablakmeretet a benne levo tartalom meretehez igazitsa magatol! Sot, a taskbar-t (bocsanat, talcat) sem lehet ugy elrejteni, hogy ne bukkanjon fel egy masik ablak elott veletlenul. Nem. Az egermutato, ha arra jar, MINDIG elohozza. Az XP-ben legalabb ki lehetett kapcsolni.. na mind1. Szerintem angolok terveztek. :)

En azt varom a Steinberg cegtol, hogy preciz meretu, fejlec nelkuli ill ne is ablakok jelenjenek meg, hanem csupan a reszek GUI-ja. Amit egyenileg persze lehet meretezni (mint a Transport Panel) es jegyezze meg, mi hol van ill volt azelott. Ennyi.

Ezt tudja a 6-os? :)

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Slim Colt!

A CUBASE Elements 6 még nincs hazánkban, az árát próbáltam megtudakolni a forgalmazónál, nem tudják pontosan még ők sem.

Lehet még kapni a Cubase Essential 5-öt, amiről fillérekért lehet Upgrade-elni Elements 6-ra, ha nagyon sürgős az ügy, vagy ha nem annyira

sürgős, akkor érdemes várni. Amint megtudok bármit az ügyről, ideírom!

Link to comment
Share on other sites

Ezzel én is megküzdöttem először Cubase 6-on, de végül egy-két dolog meg képes szüntetni a felesleges átméretezések nagy százalékát:

- Maximalizáltam a projekt ablakot

- Lockoltam a workspacet (global és local is)

- Az olyan ablakokon amit gyakran használok (szóval majdnem mindegyiken :D), a fejlécen (szürke sáv az ablak oldalán vagy tetején, tehát nem a normál windowsos ablak fejléc) jobb egérgombbal kattintva bejelöltem az 'Always On Top' menüpontot (pl. VST Instruments)

(egyszóval akkor szűnik meg az ablakaid ugrálása ha az always on top be van kapcsolva minden felnyíló ablakodon, kivéve persze a projektablakot)

Ami még a gyakori használat közben kialakult nálam:

- Ablakokat nyitogatni csakis a funkciógombokkal szoktam

- felvétel, lejátszás stb. midi vezérléssel vagy pedig numerikus billentyűzettel

- Ha sávoknál editálni kell valami miatt akkor mindig Entert használva nyitom/zárom be az editort az adott sávra állva, természetesen a sávokat fel/le kurzorral kiválasztva előtte

- Ami még kényelmes: Edit->Enlarge selected track bekapcsolása

- A follow-ot (F) persze alapból bekapcsolom a preferencesben

Ezekkel már együtt lehet élni és nincs többé felesleges scrollozás

Csak GUI megjelenítést nem találtam, sajna mindig ott az ablak fejléce

A Windows 7 taskbar problémára megoldás lehet a taskbar eliminator, de még nem próbáltam: http://www.windows7download.com/win7-taskbar-eliminator/uygcwwmv.html

Link to comment
Share on other sites

Szerintem bármely DAW-nál a workspace-k, sceneset-ek (Logic) használata marhára gyorsítja a munkát, 1 editre, 1 mixre, 1 composingra, midi editre.. és eközött marhagyorsan lehet váltogatni.. én nagyon megszoktam már, templateket csinálok abban scenesetek igaz én Logic alatt, de legutóbb Nuendo alatt is igy dolgoztam.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...