agonylui Létrehozva March 19, 2014 Share Létrehozva March 19, 2014 Sziasztok! Nemrég fedeztem fel a Reapert, nagyon tetszik, de mivel kezdő vagyok általában a zeneszerkesztésben , nem nagyon igazodom ki Nem tud valaki magyar nyelvű leírást valahonnan? A neten keresem már napok óta, de nem nagyon találok. Az angolból googlefordítóval "fordított" írások pedig borzalmasak... Leginkább gitár felvétel pár sávra, meg keverése érdekelne. Esetleg addictive drummal készült dobok... Köszönöm előre is a segítséget. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gabo Válaszolta March 19, 2014 Share Válaszolta March 19, 2014 (szerkesztve) Magyart nem nagyon fogsz találni, de a Reaper.fm oldalon nagyon komoly fórum van. Ott szinte biztos, hogy minden kérdésedre találsz választ. A legfontosabb, hogy gyakorolj, próbálkozz, mert nagyon logikus a Reaper használata. Szerkesztette March 19, 2014 Gabó 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xbitz Válaszolta March 19, 2014 Share Válaszolta March 19, 2014 (szerkesztve) mondjuk ez sem magyar de egész jó alapozó 01. - Bevezető (19:16)02. - Rögzítsünk (13:40)03. - Audió szerkesztés (15:49)04. - Effektek (28:09)05. - Automatizálás (26:45)06. - MIDI (37:16)07. - Kötözködés - Routing (28:19)08. - Mégtöbb audió szerkesztés (25:01)09. - Átjárás (teljes 5 sávos felvételkészítés elejétől a végéig, dobok, basszuk, három gitár) (35:33) Szerkesztette March 19, 2014 xbitz 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 boka Válaszolta March 20, 2014 Share Válaszolta March 20, 2014 Magyart nem nagyon fogsz találni, de a Reaper.fm oldalon nagyon komoly fórum van. Ott szinte biztos, hogy minden kérdésedre találsz választ. A legfontosabb, hogy gyakorolj, próbálkozz, mert nagyon logikus a Reaper használata. Es magyarok is vannak a forumon 7-8 eve. Pl en Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agonylui Válaszolta March 20, 2014 Szerző Share Válaszolta March 20, 2014 óóó, ez a videósorozat jónak tűnik. Neki is állok Köszönöm. A reaper fórumot is megnézem... Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 boka Válaszolta April 1, 2014 Share Válaszolta April 1, 2014 óóó, ez a videósorozat jónak tűnik. Neki is állok Köszönöm. A reaper fórumot is megnézem... Vannak magyarok is Reaper forumon. Tobbek kozt en... mar 7 eve Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 7, 2014 Share Válaszolta June 7, 2014 Hali! Lehet olyat Reaperben egy VSTi Tracken, hogy egy kattintásra rögtön a VSTi "UI-ja" ugorjon fel? Mert ha a sárga FX gombra kattintok, akkor felugrik vele együtt az FX Track ablak, amit mindig ki kell kapcsolni. Engem idegesít. Az kéne, hogy az FX Track ablak ne ugorjon fel. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xbitz Válaszolta June 7, 2014 Share Válaszolta June 7, 2014 (szerkesztve) kattints rá a "mixer slot"-on Szerkesztette June 7, 2014 xbitz Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 7, 2014 Share Válaszolta June 7, 2014 kattints rá a "mixer slot"-on Ha tudnád mennyire kínai ez nekem. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 recccp Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Preferences/Plug-ins - "Auto-open FX windows after quick-add" pipa. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Preferences/Plug-ins - "Auto-open FX windows after quick-add" pipa. Kiszedtem a pipát, de ugyanúgy megnyitja az FX Track ablakot. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 recccp Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Ellenorizd, hogy alatta az "auto dock..." ne legyen pipalva. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Ellenorizd, hogy alatta az "auto dock..." ne legyen pipalva. Nincs pipálva. Mégis megnyílik az FX Track. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gabo Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Igaz, hogy két kattintás, de én úgy szoktam, hogy jobb egér kattintás az fx gombra, majd ballal az adott vst-re csak a gui jön fel. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Igaz, hogy két kattintás, de én úgy szoktam, hogy jobb egér kattintás az fx gombra, majd ballal az adott vst-re csak a gui jön fel. Menüből kell kikeresni a VSTi-t, így ez nem egyszerűbb. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xbitz Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 (szerkesztve) katty a mixer-en ... hmmm ? (innen is elismerés küldve Szabó Ádámnak) Szerkesztette June 8, 2014 xbitz Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 katty a mixer-en ... hmmm ? (innen is elismerés küldve Szabó Ádámnak) JP6K rulez De nekem ez ugyanúgy megnyitja a Reaper saját kis ablakát a VSTi UI mellett. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Aquarius Válaszolta June 8, 2014 Share Válaszolta June 8, 2014 Pedig beállítottam, amit írtál. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xinu Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 Reaperesek! Az miért van, hogy pár sáv szoft szintikkel és efektekkel már 50% cpu terhelésnél pattog az audio reaperben?? Ugyanazt a felállást (szoft szintik+fx-ek) cubase-ben nem pattog, de ott is 50%-os a terhelés! Cubase-ben 90% alatt nem pattog! Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djtones Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 latency, cpu, egyebek... Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KillerFox Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 (szerkesztve) Az ASIO beállítással van vmi bibi sztem. Így elsőre annyit mondanék hogy növeld a buffer méretét. Am nekem tökéletesen működik. (pár sávnál, minimális buffer mérettel is) Szal a Reaper tuti nem ludas. Szerkesztette September 27, 2014 KillerFox Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xinu Válaszolta September 28, 2014 Share Válaszolta September 28, 2014 Próbáltam már magasabb/alacsonyabb buffer mérettel de nincs sok különbség! Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xinu Válaszolta January 5, 2016 Share Válaszolta January 5, 2016 A reaper akárhány insertet be tud szúrni 1 sávra. Azért hihetetlen, h ebben veri minden más dawot és mindezt 60$-ért!! Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ekidio Válaszolta January 9, 2020 Share Válaszolta January 9, 2020 https://webuni.hu/kepzes/reaper-producer Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ekidio Válaszolta January 9, 2020 Share Válaszolta January 9, 2020 Ekkor: 2016. 01. 05. at 13:49 írta xinu: A reaper akárhány insertet be tud szúrni 1 sávra. Azért hihetetlen, h ebben veri minden más dawot és mindezt 60$-ért!! Igen! De kinek kell egy inserten max. 5-nél több FX? Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ekidio Válaszolta November 9, 2022 Share Válaszolta November 9, 2022 Eckert András (Ekidio Sound) által készített ingyenes tutorial videók Reaperről.https://m.youtube.com/c/EckertAndrásEki/featured Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
agonylui
Sziasztok!
Nemrég fedeztem fel a Reapert, nagyon tetszik, de mivel kezdő vagyok általában a zeneszerkesztésben , nem nagyon igazodom ki
Nem tud valaki magyar nyelvű leírást valahonnan? A neten keresem már napok óta, de nem nagyon találok.
Az angolból googlefordítóval "fordított" írások pedig borzalmasak...
Leginkább gitár felvétel pár sávra, meg keverése érdekelne. Esetleg addictive drummal készült dobok...
Köszönöm előre is a segítséget.
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts